Dinamo pomodrio na San Siru, sad mu visi i Liga Evrope

Gotovo cele jeseni igrali su dobar fudbal, činilo se da će lako u grupi iza Mančester Sitija izboriti proleće u Ligi šampiona, ali je Dinamo iz Zagreba posle premijernog poraza u elitnom takmičenju dospeo na ivicu ispadanja čak i iz Lige Evrope. Atalanta se na San Siru revanširala modrima za poniženje na Maksimiru iz prvog kola (0:4) i trijumfom od 2:0 oživela svoje nade u evropsko proleće.

Teoretski puleni Đampjera Gasperinija mogu i do drugog mesta i osmine finala Lige šampiona ukoliko u poslednjem kolu savladaju Šahtjor u Ukrajini, ali i pod uslovom da evidentno nemotivisani Mančester Siti pobedi Dinamo u Zagrebu. Ali o tom potom, večeras je tim iz Bergama poptuno zaslužio čestitke za prikazano.

Bez obzira što su gosti imali veliku podršku sa tribina (oko 4.500 navijača) Atalanta je poptuno pregazila goste na ovom meču, a pravo je čudo što se golman Livaković vratio u Maksimir sa dve lopte u mreži, posebno nakon velike ofanzive u nastavku. Italijanski tim je poveo sa bele tačke u 27. minutu strelac je bio Luis Murijel nakon prekršaja koji je skrivio Dino Perić, a samo što je krenulo drugo poluvreme i Papu Gomez je stavio tačku na trijumf domaćina.

Propustila je Atalanta sijaset šansi da do vrha napuni mrežu šampiona Hrvatske, mada je pitanje i šta bi bilo da udarac Mislava Oršića u 36. minutu nije zaustavila prečka. Opet, igra italijanskog tima bila je besprekorna pa je na početku osporavana Atalanta pokzala da ipak nije „kanta“ kakvom je smatraju već da igra lep i atraktivan fudbal i da je s pravom izborila plasman u Ligu šampiona.

Dinamova borba za evropsko proleće nije gotova, ali će morati težim putem, gotov nemogućim, ni manje ni više nego preko Mančester Sitija.

Be the first to comment on "Dinamo pomodrio na San Siru, sad mu visi i Liga Evrope"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*