NEGLEDLJIVI CRNO-BELI PALI U TURSKOJ: Tofaš nadigrao Partizan, ali nedovoljnom razlikom!

Košarkaši Partizana doživeli su drugi uzastopni poraz u Evrokupu i propustili novu šansu da „overe“ plasman u Top 16 fazu.

Crno-beli su poraženi od turskog Tofaša 82:72 na gostovanju u Bursi u sedmom kolu Grupe B.

Kao i u prvom susretu u Beogradu, Partizan je od starta imao problema u napadu, što su raspoloženi Turci odmah iskoristili i stigli ekspresno do dvocifrene razlike (16:5).

Tofaš preko raspoloženog Mehije i uz odličan ofanzivni skok povećava na +14 sredinom drugog kvartrala (30:16), kada se crno-beli konačno bude i vraćaju na jednocifren zaostatak (35:26).

Međutim, teško je srpski veliikan stizao do poena, pa se Tofaš vratio na dvocifrenu razliku, a onda trojkom na startu drugog poluvremena i do novih +14 (45:41).

Dugo je Partizan bio bez koša iz igre, a onda se razigrao Gordić i sa sedam poena, uz trojku Veličkovića vratio potpuno crno-bele u život smanjivši na samo četiri poena razlike (58:54).

Međutim, Partizan je ekspresno prosuo šansu, nakon slobodnih bacanja turskog tima, Tomas i Veličković promašuju iz reketa, a potom kapiten pravi i faul zbog koga Trinkijeri burno reaguje i dobija tehničku, a Tofaš odbija napad i opet beži na +9 pred poslednji kvartal (63:54).

Partizan kreće agresivno u poslednjih deset minuta, ali Tofaš serijom od četiri trojke stavlja tačku na meč već sredinom perioda (72:58).

Crno-beli do kraja meča preko Mozlija i Pejdža uspevaju da smanje razliku kojom su zadržali bolji međusobni odnos sa ekipom Tofaša u slučaju da to bude odlučivalo o plasmanu u narednu rundu.

U preostalim mečevima grupe igraju Ritas je bio bolji od Limoža u Viljnusu, dok Venecija dočekuje Lokomotivu od 19:45.

Be the first to comment on "NEGLEDLJIVI CRNO-BELI PALI U TURSKOJ: Tofaš nadigrao Partizan, ali nedovoljnom razlikom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*