ZVEREV UNIŠTIO NADALA: Nemac potpuno nadigrao Rafu!

Saša Zverev

Nemački teniser Aleksandar Zverev savladao je Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2, 6:4) u prvom kolu grupe „Andre Agasi“ na Završnom Mastersu u Londonu.

Nemački teniser odigrao je vrhunski meč, najbolji u ovoj godini, ali utisak je da mu je dosta pomogao i sam Nadal, koji je bio bleda senka igrača koji je dominirao sve do US Opena. Delovalo je, ne samo da Španac ne igra na uobičajenom nivou, već je i fizički izgledao problematično. Nije stizao loptice koje bi uobičajeno stizao i ostaje da se vidi da li je u pitanju samo trenutna indisponiranost, umor, ili možda nedovoljno oporavljeno telo od povrede.

First win over Rafa: ✅

The 2018 champion is BACK 💥@AlexZverev | #NittoATPFinals pic.twitter.com/FaV4JT0i5k— ATP Tour (@atptour) 11. новембар 2019.

Svejedno, to nikako ne umanjuje sjajan tenis koji je igrao Zverev. Bio je bezgrešan na servisu, Špancu nije dozvolio nijednu brejk loptu, a sam je tri puta oduzeo servis Nadalu. Na kraju zaslužena pobeda i dokaz da mu prija O2 dvorana, u kojoj je ostvario uspeh karijere.

Posle startnih mečeva Zverev i Cicipas nalaze se na prvom i drugom mestu Grupe Andrea Agasi sa po pobedom i to maksimalnom 2:0, dok su Nadal i Medvedev na nuli. Još se ne znaju parovi drugog kola, ali treba videti da li će Nadal uopšte nastaviti turnir, ili će šansu dobiti Roberto Bautista Agut.

Ovaj rezultat odgovara i Novaku Đokoviću, koji ima sada, za nijansu veću šansu da preuzme prvo mesto na ATP listi posle završnog mastersa.

Be the first to comment on "ZVEREV UNIŠTIO NADALA: Nemac potpuno nadigrao Rafu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*