SRPSKO FUDBALSKO BLATO: Šest penala i crveni karton na meču Prve lige!

Kabel ponovo odigrao sumnjiv meč

Meč 18. kola Prve lige Srbije igrali su domaći Kabel i Metalac, a pobedu je odneo tim iz Novog Sada rezultatom 3:1, i to uz reviju jedanaesteraca.

Čak pet ih je svirao arbitar Miloš Đorđić, sva letiri gola data su iz kaznenih udaraca, a zanimljivo je da ih je šest izvedeno, pošto je jedan morao da se ponovi – Kabelov.

Posle ove pobede Kabel je izbio na prvo mesto Prve lige, a podsećanja radi u pitanju tim kog je FSS kaznio oduzimanjem deset bodova zbog nameštanja utakmice sa Smederevom.

Sudija Đorđić je pored toga što je dosudio pet penala, pokazao je čak 11 žutih i jedan crveni karton.

Najpre je jedanaesterac sviran u korist gostiju, a priliku je iskoristio Katanić, koji je u 22. minutu doneo prednost Metalcu. Ponovo je sudija pokazao na belu tačku u 36. minutu, ali je ovog puta golman Kabela Vukliš bio siguran i zaustavio je udarac Katanića, prenosi portal 021.rs.

Kabel se revanširao u finišu prvog poluvremena, kada je nakon izvedenog kornera lopta pogodila u ruku jednog od igrača Metalca. Đorđić je odmah pokazao na jedanaesterac, a siguran za izjednačenje bio je Karać.

Six penalties (one not on the highlights!) with every single one dubious at best and a player getting 2 yellows for dissent in 5 seconds. Kabel vs Metalac yesterday https://t.co/sLIKJPcVUq— Richard Wilson (@timomouse) November 10, 2019

Na preokret rezultata čekao se 73. minut. U međuvremenu je Faruk Bihorac isključen iz igre nakon faula i prigovora. Kabel dolazi do vođstva u 73. minutu, kada je Vranjanin gurnuo Jovanića u šesnaestercu, što je bilo dovoljno Đorđiću da ponovo pokaže na belu tačku. Govedarica je bio siguran sa 11 metara i Kabelu doneo prednost.

U 88. minutu ponovo penal! U šesnaestercu Metalca pao je Petrović i sudija još jednom, peti put na meču, dosuđuje kazneni udarac. Loptu je uzeo Govedarica, ali golman Šćekić jezaustavio udarac. Međutim, Đorđić je odmah nakon promašaja ponovo pokazao na „belu tačku“, uz obrazloženje da je jedan od igrača gostujućeg tima prerano ušao u šesnaesterac.Ovog puta, siguran sa 11 metara bio je Petrović.

Iako je disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela odluku o novčanom i bodovnom kažnjavanju Kabela zbog navodnog nameštanja utakmice sa Smederevom, kazna još uvek nije sprovedena, pa je novosadski tim i dalje u borbi za plasman u viši rang.

Be the first to comment on "SRPSKO FUDBALSKO BLATO: Šest penala i crveni karton na meču Prve lige!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*