SUROVI NOVAK BEZ MILOSTI: Đokovićev ples po terenu protiv Šapovalova za 34. Masters titulu!

AP/PHOTO

Novak Đoković je osvojio Masters u Parizu. Đoković je u velikom finalu savladao Denisa Šapovalova sa 2:0 (6:3, 6:4).

Srbin je u 50. finalu na turnirima iz serije 1.000 došao do 34. Masters titule. Ujedno, Novak je podigao 77. pehar u karijeri, peti ove sezone.

Đoković je titulu u Bersiju osvojio prvi put od 2015. godine. Do trofeja je došao za 65 minuta.

Srbin je odlično servirao, bio je sigurniji u razmenama, pa je bez većih problema dolazio do gemova. Šapovalov je na početku meča bio vidno nervozan, napravio je nekoliko grešaka, a do kraja nije uspeo ozbiljnije da zapreti najboljem teniseru sveta.

Đoković će u ponedeljak ipak prepustiti prvo mesto Rafaelu Nadalu.

Šapovalov je prvi put u karijeri igrao Masters finale, a već je obezbedio ulazak u Top 15.

Odlično je počeo meč Đoković. Osvojio je gem na svoj servis bez izgubljenog poena. Delovao je malo stegnuto Šapovalov, pa je napravio nekoliko grešaka.

Pokušavao je Kanađanin da se oslobodi treme, ulazio je u razmene sa najboljim teniserom sveta, ali je u ključnim momentima grešio. Kontrolisao je situaciju Srbin, pa je već u drugom gemu napravio brejk.

Služio je servis Novaka, lako je dolazio prvi teniser sveta do poena, pa je brzo došao do 3:0.

Mučio se Šapovalov sa riternima Đokovića i u narednom gemu. Ipak, slobodnije je udarao Kanađanin, pa je solidnim servisom došao do prvog gema na meču.

Novak je odlično servirao, pa mladi Kanađanin nije imao nikakve šanse. Za samo 24 minuta igre, srpski teniser je došao do 5:2.

Kontrolisao je situaciju Novak. Nije Denis uspevao da dođe do svoje igre, da pusti ruku, pa je prvi set okončan sa 6:3 za samo pola sata.

Grešio je Šapovalov i početkom drugog seta, pa je Đoković odmah imao brejk loptu. Ipak, izvukao se Kanađanin boljim servisom i doašo je do gema.

Ujednačenija borba vodila se u nastavku. Sa više samopouzdanja je igrao Šapovalov, pa nije dozvoljavao Đokoviću da dođe do novih prilika za brejk.

Ipak, u sedmom gemu je posustao Denis, nije ga služio servis, što je kaznio Novak brejkom i poveo sa 4:3.

U narednom gemu je Kanađanin prvi put zapretio, ali je spasao brejk loptu Srbin, koji je poveo sa 5:3.

Rutinski je potom Đoković priveo meč kraju.

Be the first to comment on "SUROVI NOVAK BEZ MILOSTI: Đokovićev ples po terenu protiv Šapovalova za 34. Masters titulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*