Srpski šampion među evropskim velikanima: Zvezda uradila ono što niko iz regiona nije uspeo! (VIDEO)

FOTO: FK Crvena zvezda

Najpoznatije UEFA takmičenje, Liga šampiona se igra još od 1955. godine, a 1960. je sama organizacija krenula da objavljuje godišnju listu najuspešnijih klubova.

U samom videu koji se pojavio na interenetu je prikazano najbolje rangiranih 12 klubova kroz istoriju, među kojima se Crvena Zvezda našla čak 14 puta u periodu od 1960. do danas!

Ipak, to nije jedina stvar po kome se klub iz Ljutice Bogdana ističe u regionu. Oni su takođe i najbolje rangirani klub ikada sa ovih prostora. Crveno-beli su dva puta bili trećeplasirana ekipa u celoj Evropi (1991. kada su bili šampioni sveta i Evrope i 1992. godine ).

Zanimljivo je da najvećeg rivala crveno-belih uopšte nema na listama UEFA, i ako je Partizan 1966. godine igrao finale tadašnjeg Kupa šampiona.

Od ostalih klubova iz regiona, na listi se pojavljuju rumunska Steaua, splitski Hajduk, zagrebački Dinamo, Ferencvaroš i Ujpešt.

Be the first to comment on "Srpski šampion među evropskim velikanima: Zvezda uradila ono što niko iz regiona nije uspeo! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*