UMORNI CRNO-BELI OSTALI BEZ DAHA: Cedevita Olimpija nanela drugi poraz Partizanu!

Drugi poraz Partizana u ABA ligi
FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana doživeli su poraz derbiju 4. kola regionalne ABA lige rezultatom 85:69 na gostovanju Cedevita Olimpiji.

Partizan i Cedevita Olimpija su se već jednom susreli ove sezone, a bilo je tu u ABA Superkupu gde su crno-beli odneli ubedljivu pobedu, rezultatom 99:77.

U ovom drugom meču, Cedevita Olimpija je ostala neporaženi tim ABA lige i posle četiri odigrana kola, pošto su na svom parketu u Stožicama uspeli da slome Partizan i da trijumfuju u neizvesnoj završnici.

Pre početka utakmice, Nikola Janković je dobio sliku na poklon pošto je deo svoje karijere proveo upravo u ljubljanskoj Olimpiji, a zanimljivo je da je on postigao prve Partizanove poene iz igre.

Nikola Janković i Andrija Stipanović bili su glavni strelci svojih ekipa, sve dok Markus Pejdž nije ubacio trojku i prekinuo tu monotoniju. Posle ove trojke, domaći tim hvata zalet i uspešno završava prvi period igre sa prednošću od tri poena.

Na krilima Gordića i Zagorca, Partizan je uspeo da održi priključak, a onda i ponovo da povede kada je Novica Veličković postigao trojku na asistenciju upravo Gordića, da bi Slaven Rimac uspeo da trgne svoj sastav i da na „veliki odmor“ ode sa prednošću od 4 poena.

Bilo je veoma neizvesno u nastavku, na momente je delovalo da Partizan može da se vrati, ali su ostali bez daha u ključnim momentima drugog poluvremena, pogotovo se to videlo na sredini poslednje četvrtine, kada su se crno-beli mučili da postignu poene.

Cedevita Olimpija je to uspela da iskoristi, pa su zahvaljujući Marku Simonoviću, Kodi Miler Mekintajeru i Majku Cirbesu uspeli da se odlepe na 10 poena prednosti, kada je na semaforu pisalo 75:65 i bilo je jasno da će se Partizan teško vratiti u igru.

Partizan nije uspeo da ponovo igru iz meča sa Lokomotivom, gde je uspeo da nanese poraz ekipi Lokomotive.

Na kraju je Cedevita Olimpija zasluženo slavila nad Partizanom, rezultatom 85:69 u meču u kom su imali čak 5 dvocifrenih igrača – Simonović i Mekintajer po 15 poena, 14 Stipanović, 13 Cirbes i 11 Blažič.

U redovima Partizana, najefikasniji je bio Gordić sa 13 poena, a ispratili su ga Volden sa 11 i Pejdž sa 10 postignutih poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Be the first to comment on "UMORNI CRNO-BELI OSTALI BEZ DAHA: Cedevita Olimpija nanela drugi poraz Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*