JUNAJTED BIO NA KONOPCIMA: Partizan dominirao, Mančester odneo pobedu iz Beograda!

Fudbaleri Mančester junajteda slavili su kao gosti protiv Partizana sa 1:0 u utakmici trećeg kola u L grupi Lige Evrope.

Bila je to veoma uzbudljiva utakmica sa dosta prilika za gol, na kraju, utisak je da su favorizovani gosti imali mnogo sreće, jer ih je Partizan u potpunosti nadigrao.

Imali su crno-beli veliki broj prilika naročito u drugom delu susreta, ali nisu imali koncentracije u finišu, a ni odluke sudije iz Španije Havijera Estrade, kada nije dosudio bar penal posle situacija u 66. i 67. minutu, nisu im išle na ruku.

Junajted je u meč ušao sa 11 mečeva bez pobede u gostima u svim takmičenjima, seriju su nažalost prekinuli u Beogradu, ali kako je sve izgledalo na terenu, Partizan je veoma lako mogao ne samo da stigne do boda, već i da slavi ubedljivu pobedu.

Igračima trenera Save Miloševića treba čestitati na svemu, na borbenosti, zalaganju, odnosu prema igri. Konačno i na prikazanoj igri jer su, utisak je, nadigrali velikog protivnika i samo je nedostatak koncentracije napadača u finišu sačuvao mrežu Junajteda, koji je posebno inferioran bio u drugom poluvremenu.

Partizan je počeo dobro, u formaciji 4-2-3-1, dok se Ole Gunar Solskjer, kao pre nekoliko dana protiv Liverpula, opredelio za trojicu štopera pozadi u formaciji 3-4-1-2.

Junajted je imao laganu inicijativu na početku, pa je shodno i tome prvi i pripretio. Igrao se 15. minut kada je posle prekida i centaršuta Huana Mate, Skot Mektomini odlično skočio, ali je glavom šutoirao pored gola.

Isti igrač je pokušao i u 22 minutu, udarcem sa 18 metara, ali je njegov udarac završio pred stative gola Vladimira Stojkovića.

Partizan je polako počeo da se odlobađa stega, zaigrao je hrabrije i ofanzivnije, a u jeku te inicijative, Junajted je ponovo stigao do prilike i to u 37. minutu kada je Džesi Lingard lukavo šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio stativu.

Tri minuta kasnije, velika prilika za Partizan! Umar Sadik je odlično prošao, šutirao je sa dvadesetak metara, lopta je pogodila stativu!

Samo minut kasnije, tačnije u 41. minutu, mogao je i Takuma Asano da savlada Serhija Romera, ali je njegov udarac završio za malo pored leve stative.

I onda, kada se očekivao gol za Partizan, polukontra Junajteda, Brendon Vilijams je povukao loptu, ušao u kazneni prostor, Nemanja Miletić je neoprezno startovao i oborio mladog beka Junajteda – jedanaesterac.

Siguran egzekutor bio je Antoni Marsijal, loptu je poslao u desnu, a Stojkovića u drugu stranu – 0:1!

U nastavku, Partizan je nastavio tamo gde je prekinut u finišu prvog dela. Izabranici trenera Save Miloševića krenuli su ofanzivno i umalo da u prvoj akciji nešto više i urade, kada je fauliran Sadik, a Fil Džons opravdano zaradio žuti karton.

Ipak, udarac Bibrasa Natha iz slobodnog udarca završio je kraj gola.

Novu veliku priliku, crno-beli su imali u 52. minutu. Sejduba Suma je sjajnom fintom izbacio iz težišta Harija Megvajera, šutirao sa 17 metara, ali pravo u ruke golmana Serhija Romera!

Partizan je konstatno imao inicijativu, gosti su se uglavnom branili i igrali na kontru, a u 67. i 68. minutu viđene su dve sporne situacije.

Natho je prvo reklamirao da je neko u odbrani Junajteda igrao rukom, da bi u nastavku akcije lopta pogodila u ruku i Brendona Vilijamsa, što je bilo daleko očiglednije, ali ni u jednom ni u drugom slučaju nije se začula pištaljka sudije Estrede Fernandeza.

Utisak je da je Partizan oštećen za makar jedan penal, ali ni to nije uticalo da igrači Partizana posustanu. Naprotiv, nastavili su hrabro i u 73. i 78. minutu došli do novih prilika za izjednačenje.

Prvo je Umar Sadik poslao pravi projektil sa 20 metara, za malo je bio neprecizan, da bi posle asistencije Sadika, Džons u poslednji čas ispred Asana izbacio loptu u korner.

Nastavili su igrači partizana sa napadima do samog kraja, Asano u 83. i Natho u 86. minutu mogli su da donesu toliko željeni gol, ali nisu uspeli i Englezi su tako stigli do druge pobede u tri kola i čelne pozicije u grupi.


Be the first to comment on "JUNAJTED BIO NA KONOPCIMA: Partizan dominirao, Mančester odneo pobedu iz Beograda!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*