ŠOKANTAN PORAZ CRVENO-BELIH: Rafalna paljba Krke, Zvezda pala u Novom Mestu!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Krke u Novom Mestu sa 77:79, u meču 3. kola ABA lige.

Ovo je drugi uzastopni neuspeh za izabranike Milana Tomića u regionalnom takmičenju.

Domaći su sjajno odigrali drugo poluvreme i trojkama uspeli da sruše aktuelne šampione.

Počelo je napeto, ali gosti su se više mučili da postignu poene. Iako je za crveno-bele prvi pogodio Majkl Odžo, visoki centar je brzo napravio dve lične greške i završio na klupi. To je bio pokretač za Crvenu zvezdu u prvoj četvrtini, pošto je umesto visokog centra, šansu dobio Nikola Jovanović. On je za manje od šest minuta igre u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 17:20, postigao 11 poena kojim je dodao 5 skokova.

Kod crveno-belih su se probudili domaći igrači u drugoj četvrtini, pa je Zvezda na krilima pomenutog Jovanovića, Dobrića, Simanića i Čovića napravila razliku. Rezultat na poluvermenu bio je 45:37 za Crvenu zvezdu.

U ranoj fazi teće četvrtine, Glen Kouzi je sa dve trojke vratio egal na semaforu. Ekipe su zatim ušle seriju faulova i šuteva sa linije slobodnih bacanja. Jovanović je nastavio tamo gde je stao u prvom poluvremenu. Čim je ušao u igru umesto Odža, predstavljao je veliki problem za odbranu Krke. Lorenzo Braun je imao dobre minute, a nakon treće četvrtine rezultat je bio 55:61.

Ozbiljno je Krka zapretila na startu poslednje deonice. Preko Lapornika i Balažica prilazi rivalu. Sledi serija promašaja i onda brutalna završnica domaće ekipe. Kouz i Jošilo su fenomenalno šutirali i pogođenim trojkama srušili su Crvenu zvezdu i ostvarili veliku pobedu 79:77.

Fantastični Kouzi i Jošilo su fenomenalnim partijama presudili favorizovanom rivalu. Kouzi je meč završio utakmicu sa 20 poena i devet asistencija uz pogođenih šest trojki. Amerikanac je na kraju imao fantastičan indeks korisnosti – 30 . Jošilo je ubacio poen manje od Amerikanca, za tri poena je bio nepogrešiv – četiri od četiri. Posebno su važne bile dve u finišu poslednje četvrtine.

Kod crveno-belih, Jovanović je odigrao sjajno, iako je na parketu proveo manje od 15 minuta. Meč je završio sa 16 poena i sedam skokova. Lorenzo Braun je postigao 12 poena uz sedam asistencija. Perperoglu je loše otvorio meč, ali je nekako uspeo da dođe do zapaženijeg poenterskog učinka. Postigao je 14 poena.

Na ovom meču nije bilo Derika Brauna i Bilija Berona, a isto može da se kaže i za Čarlsa Dženkinsa iako je odigrao više od 17 minuta. Ljubimac navijača Crvene zvezde, kao i od početka sezone, bio je totalno van ritma, završio je meč bez poena, a dve asistencije poništio je izgubljenim loptama i napravljenim faulovima. Indeks korisnosti u minusu svakako nije ono na šta je popularni Đenka navikao delije.


Be the first to comment on "ŠOKANTAN PORAZ CRVENO-BELIH: Rafalna paljba Krke, Zvezda pala u Novom Mestu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*