SA DRUGE STRANE REFLEKTORA: Pogledajte iskrenu i istinitu fudbalsku priču (VIDEO)

Fudbal zabavlja milione. Mnogi dečaci maštaju o tome da jednog dana zaigraju u najvećim klubovima Evrope, da dele autograme, budu popularni i daju gol pred punim tribinama… Talenat nije dovoljan da bi se uspelo u svetu sporta. Postoji floskula da su nekada siromašni igrali za bogate dok je danas obrnuto.

Ipak, mi biramo da gledamo Mesija, Ronalda, Nejmara i ostale velike zvezde. Fokus medija je na njima, što zbog kvaliteta, što zbog većeg profita. U nižim ligama, kaže se da igraju “kostolomci”, retko gde ćemo naći izveštaj sa utakmica…

Zato vam predstavljamo kratku priču o tom fudbalu koji je tu pored nas, ali ga ne primećujemo.

PROČITAJTE JOŠ:  JOKANOVIĆ: Trauma koja još uvek traje

“Pripremajući ovu epizodu, uočio sam da u nižim ligama Srbije, pretežno igraju momci koji su u svojim ranim dvadesetim godinama i koji i dalje sanjaju velike karijere. Iskreno im želim da veliki broj njih dođe do cilja, ali realno gledano neko mora da ostane i u domaćim ligama. Zbog toga sam pronašao Nemanju, želeći da čujem motive zbog kojih i dalje izdvaja vreme da bi “jurio za loptom”, gore navedene stvari otpadaju. Njegov motiv je najvredniji i najvažniji, barem po mom shvatanju života, ne treba juriti slavu nego sreću” – rekao je autor emisije Vukašin Grozdanić.

– Sport usađuje prave vrednosti u čoveka, ne može svako da se izbori za karijeru profesionalca, uglavnom vidimo samo uspeh ali ne i ono što se dešava iza kulisa.

PROČITAJTE JOŠ:  ORI SE PESMA NA BANJICI: Ovako fudbaleri Zvezde slave titulu (VIDEO)

Komentari na "SA DRUGE STRANE REFLEKTORA: Pogledajte iskrenu i istinitu fudbalsku priču (VIDEO)"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*