LUDNICA U TEL AVIVU: Zvezda izborila produžetak, pa se raspala i izgubila od Makabija!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija u Tel Avivu posle produžetka 84:69, u trećem kolu Evrolige.

Aktuelni šampion Srbije i regiona uspeo je da se vrati iz mrtvih i velikog zaostatka, međutim Bili Beron je promašio šut za pobedu i ušlo se u produžetak.

Crveno-beli odigrali su veoma loše u produžetku, podsetili su na igru s početka meča i Makabi na kraju dolazi do ubedljivog trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Skoti Vilbekin sa 16 poena, dok je Omri Kaspi ubacio 15.

Bolji od ostalih kod Zvezde bio je Startos Perperoglu sa 18, dok je Dobrić postigao 10.

Izabranici Milana Tomića veoma loše su otvorili utakmicu i posle samo nekoliko minuta na semaforu je bilo 15:2.

Briljirao je Omri Kaspi, Zvezda nije mogla da osmisli dobar napad i činilo se da će utakmica biti gotova u prvoj deonici.

Ulaskom Stratosa Perperoglua situacija na terenu se malo promenila. Grčki košarkaš ušao je odlično u meč, pogodio neke teške šuteve i na kraju prve deonice rezultat je bio 25:13.

Uz Perperoglua treba istaći i igru Mohameda Fajea, koji je energijom mnogo doprineo da crveno-beli dođu do jednocifrenog zaostatka. Ipak, pre kraj četvrtine morao je da izađe zbog tri lične.

Posle dvadeset minuta igre na semaforu je bilo 39:30, što uopšte nije bilo loše za ekipu s Malog Kalemegdana s obzirom na slabu igru.

Ni treća četvrtina nije izgledala dobro za crveno-bele, ali ni Makabi nije briljirao. Na kraju, Zvezda dobija četvrtinu i s rezultatom 55:46 ulazi u poslednju deonicu.

Trener Crvene zvezde uradio je ključnu stvar kako bi se crveno-beli vratili u život. Zaigrao je sa nižom postavom, Čović je pogodio dve veoma važne trojke, a potom je i Dobrić briljirao.

Na samo dva minuta do kraja Zvezda je došla do izjednačenja. Makabi nikako nije mogao do koša, a Zvezda je imala dva šuta da ode na +3. Prvi put je promašio Dženkins, a potom je i Beron bio neprecizan.

Amerikancu je lopta izašla iz koša, usledila je kontra Makabija posle koje Zusman nije uspeo da pogodi obruč i otišlo se u produžetak.

Tamo je Makabi, nošen fenomenalnim Vilbekinom, preuzeo stvari u svoje ruke i sa 17:2 dobio ovaj petominutni period. Zvezda i Makabi posle tri odigrana meča imaju isti skor.

Be the first to comment on "LUDNICA U TEL AVIVU: Zvezda izborila produžetak, pa se raspala i izgubila od Makabija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*