DŽINOVSKI SKOK: Partizan ga vratio u život, Asano strelac za Japan! (VIDEO)

FK Partizan

Tamo negde 2016. i 2017. godine imao je zagarantovano mesto u reprezentaciji, ali Arsenal mu nije prijao. I malo po malo mit o velikom talentu je bledeo sve dok Takuma Asano nije ispao iz reprezentacije Japana. Međutim, Partizan ga je vratio u život, pa je levokrilni fudbaler crno-belih danas odigrao prvi meč za Samuraje još od novembra 2018. I ne samo da ga je odigrao, nego je i pogodio prvi put još od tog prijateljskog sudara sa Kostarikom iz 2018.

Japanci su u malom derbiju Grupe F druge runde kvalifikacija za Mundijal 2020. u Dušanbeu savladali Tadžikistan sa 3:0 i osamili se na čelu tabele. Junak pobede bio je Salcburgov Takumi Minamino, njega dobro već znate, dvostruki strelac za Japance.

Asano je meč počeo na klupi, ali je u 63. minutu odmenio Portovog Šoju Nakađimu, a potom u 82. i pogodio za konačnih 3:0.

Ko ne zna, pobednici osam grupa i četiri najbolja drugoplasirana idu u treću fazu azijskih kvalifikacija. Tamo će 12 ekipa biti podeljeno u dve grupe od po šest reprezentacija. Po dve najbolje ekipe iz obe grupe idu direktno na Mundijal, dve trećeplasirane selekcije će u baražu odlučiti o poslednjem učesniku planetarne smotre.

Japanci će skoro sigurno u Katar. Oni su već standardni predstavnici Azije. Poslednje Svetsko prvenstvo koje im je izmaklo bilo je ono iz 1994. godine.

Gol možete videti od 10.10 na sledećem snimku.

Be the first to comment on "DŽINOVSKI SKOK: Partizan ga vratio u život, Asano strelac za Japan! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*