OSVETA PODGORIČANA: Budućnost pogađala sa svih strana i srušila Zvezdu u „Pioniru“

Šampion ABA lige Crvena zvezda poražen je od podgoričke Budućnosti u Beogradu, u reprizi prošlosezonskog finala, rezultatom 89:81.

Crveno-beli su prvi poraz u regionalnom takmičenju u novoj sezoni doživeli već u drugom kolu i sad imaju polovičan učinak, dok je Budućnost u grupi od četiri tima sa maksimalnih 2-0.

Posle velikog trijumfa nad Fenerbahčeom u Evroligi u sredu, ekipa Milana Tomića nije prikazala ni približno takvu igru pred malim brojem navijača u dvorani Aleksandar Nikolić (ulaz je, usled kazne, bio omogućen samo pristalicama sa VIP sezonskim kartama).

Ne računajući kraći period treće četvrtine, kad je serijom 6:0 stekla 58:52, Zvezda je praktično sve vreme bila u rezultatskom zaostatku.

Budućnost je kvalitetnom partijom većim delom meča kontrolisala dešavanja na parketu, sjajno šutirala za tri poena (12/21) i na kraju zasluženo slavila.

Podgoričani su prvu osetniju prednost stekli već u prvom periodu (19:10), ali su domaći uspeli da se vrate tokom druge četvrtine i na veliki odmor odu uz minus 2 (42:44).

U pomenutoj trećoj četvrtini usledio je bljesak Zvezde, na krilima Džejmsa Gista, i preuzimanje vođstva međutim, bilo je to kratkog daha.

Budućnost je u poslednji kvartal ušla sa 66:63 zahvaljujući trojci Danila Nikolića i potom odbila svaki napad Tomićevog tima za veliki trijumf.

Zvezda je najbliža povratku bila posle trojke Bilija Berona za 74:72 na šest minuta do kraja, ali je Patrik Bamfort trojkom sa 8 metara uzvratio i od tad crveno-beli nisu uspeli da sustignu rivala.

Podgoričane je predvodio Martin sa 17 poena, Kobs je ubacio 16, Šehović 15, a Ivanović 14.

Gist je bio ubedljivo najbolji kod Zvezde sa 27 poena i 6 skokova, Bili Beron dao je 11 poena, a Čarls Dženkins 10.

Regionalni prvak sledećeg vikenda gostuje Krki u Novom Mestu, a pre toga ga u četvrtak čeka meč sa Makabijem u Tel Avivu u trećem kolu Evrolige.

Budućnost, sa druge strane, u narednoj rundi ABA čeka Primorsku, a pre toga u Evrokupu Arku iz Gdinje.

Be the first to comment on "OSVETA PODGORIČANA: Budućnost pogađala sa svih strana i srušila Zvezdu u „Pioniru“"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*