ČOVIĆ BRANI TERZIĆA: Crnogorci ga napadaju, jer je Zvezda stub i simbol srpstva!

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović staio je u odbranu generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana terzića, kome je zabranjen ulaz u Crnu Goru.

Terziću nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru zbog sumnje da je uticao na odluku dvojice fudbalera Crvene zvezde, Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića, da ne igraju za „sokolove“ protiv tzv. Kosova.

Čelnik Zvezde smatra da je za sve kriv Dejan Savićević, koji je, kako kaže, tražio od najviših organa republike Crne Gore da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru.

„Kod Terzića se ne radi o politici, niti bilo čemu drugom, već klasičnoj osveti. Crnogorski predstavnici kada neko neće da igra za Crnu Goru i ne želi da igra protiv tzv. države Kosovo, onda oni kažu da je to izdaja. A kada rukometašice iz Srbije igraju za Crnu Goru, onda ništa ne kažu. Imate primer mladog košarkaša Vukovića koji se odlučio da igra za Crvenu zvezdu i sa celom porodicom, jer ima 15 godina, odlučio da igra za Srbiju, onda koriste određene administrativne zabrane, ne daju mu papire. To su dvostruki standardi. Kod Terzića se radi o osveti i to je podmuklo urađeno. To ide ka Zvezdi koja se doživljava kao simbol srpstva, što je apsolutno tačno“ rekao je u „Jutarnjem programu“ na TV Prva Nebijša Čović.

Čović je govorio o sve lošijim odnosima između Srbije i Crne Gore koji se provlače najviše kroz sport.

„Naš region ima to opterećenje, pitali ste me oko gospodina Terzića, Crna Gora od 2006. godine ima definisanje svog identiteta preko sporta. Kada vaterpolo igraju Primoac iz Kotora i Jadran iz Herceg Novog imate sport kroz elemente nacionalne opredeljenosti. Za Primorac navijaju Crnogorci, a za Jadran navijaju Srbin. Onda imate DPS koji je 30 godina na vlasti i koristi sport za identifikaciju države, što i neki drugi rade.“

On se osvrnuo i na dešavanja tokom finalne serije ABA lige koja raspalila rat na relaciji Budućnost – Crvena zvezda.

„Prvi put u životu sam video da naše igrače svakog pojedinačno pljuju ljudi iz partera i VIP mesta pored terena. To su sve javne ličnosti iz političkog ili bezbednosnog miljea Crne Gore. Sve to je gledao predsednik države, valjda je to način da mu se dokažu i da napreduju. Šta su očekivali posle te treće utakmice? Da će ih u Beogradu dočekati sa cvećem? To više neće moći tako“ istakao je Čović.

1 Comment on "ČOVIĆ BRANI TERZIĆA: Crnogorci ga napadaju, jer je Zvezda stub i simbol srpstva!"

  1. Legende reciklažnog kluba hahaha.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*