CRNO-BELI SLAVILI U ASTANI: Partizan dominirao, ali se zbog promašaja kockao do poslednjeg minuta!

Što ne mogu Atletiko Madrid, Benfika, Galatasaraj, Seltik, BATE Borisov, može – Partizan! Tamo gde ozbiljna face kontinentlanog fudbala pate, gde se fudbal igra pod zatvorenim krovom, a „žuti vetar“ godinama duva sa svih strana, crno-beli su sami sebe promovisali sami sebe u realnog konkurenta za prezimljavanje u Ligi Evrope, jer u Beograd donose sva tri boda.

Odavno se nije desilo da tim iz Humske na međunarodno gostovanje, u grupnoj fazi, ode sa toliko optimizma, spreman da napadne i igra dopadljivo, a obećanje dato navijačima ispunjeno je na teritoriji gde je samo jedan internacionalni tim slavio u poslednje dve godine. Posle kijevskog Dinama 2018. uspeo je i Parni valjak da trijumfalnom vožnjom prođe Kazahstanom, uz utisak da je propustio šansu da protutnji i u velikom stilu dočeka dvomeč sa Mančester junajtedom.

Mada i ovako, posle 2:1 nad Astanom, otvara se ekipi Sava Miloševića širok put ka nokaut fazi. Tri boda u potpunosti su nadoknadila ona dva izgubljena na premijeri sa AZ Alkmarom. Posebno što je iz trke, već posle dve etape, značajno od cilja udaljen jedan od konkurenata. Izvedba takva da su gosti 85 minuta bili dominantni tim, stvarali šanse, promašivali ih, a onda ušli u nepotreban rizik i strepeli do kraja. Kad se sve sabere deluje da su mogli rezultatski da deklasiraju šampiona Kazahstana. Na kraju mogu u Astani „da pevaju“ što ih je Partizan preslišao kao učitelj dečicu u prvom razredu osnovne škole. Takva je bila razlika ove večeri u Nursultanu.

Za katedrom je sedeo Umar Sadik. Ove večeri, u dalekom Kazahstanu, ne samo da je s dve lopte u mreži odličnog Nenada Erića pozajmljeni fudbaler Rome potvrdio da je vredan pažnje, već se igrom u polju, nesebičnošću, izgradnjom akcija, saradnjom sa ostatkom tima pobrinuo da izraste u centralnu figuru meča drugog kola Grupe L.

Dva gola je dao Sadik, jedan mu je poništen zbog očiglednog ofsajda, još jedan zicer je propustio da realizuje na dodavanje Lazara Markovića, ali i ovako je pobrao sve simpatije među Grobarima, pošto u ovom trentku deluje da Parni valjak nema gde da se zaustavi.

Seriju teških izazova Partizan završava odličnom ocenom. Dobio je 161. večiti derbi, slavio na dva vezana prvenstvena gostovanja u Ivanjici i Nišu, pa još savladao Astanu. Nema ko da „a“ da mu prigovori. Navijačima ostaje samo da, maltene u neverici, trljaju ruke i pitaju se da li je to isti onaj tim od pre šest meseci. Renesansa crno-belih traje…

Be the first to comment on "CRNO-BELI SLAVILI U ASTANI: Partizan dominirao, ali se zbog promašaja kockao do poslednjeg minuta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*