PLAVA ČETA ZGROMILA SLOVENCE: Odbojkaši Srbije maestralnom partijom do titule na EP, POKORILI SMO SVE!

Srbija je gazda evropske odbojke! Plava četa je pregazila, oduvala Sloveniju! Posle osam godina zlato ponovo stiže u Beograd, u Srbiju, tamo gde je pre nepunih mesec dana već stiglo evropsko zlato koje su donele odbojkašice! I muška i ženska selekcija na krovu kontinenta. Da, Srbija je gazda evropske odbojke!

Slovenija je dobila prvi set u finalu, a onda je pregažena, razneta na terenu Bersija! Kao da je samo dirnula lava, koji je uspavano ušao u borbu za zlato. Potom tri seta odbojkaše poezije za konačnih 3:1 (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Pre osam godina, u Austriji 2011. Srbija je poslednji put osvojila zlato. Tada je u tom timu bio Slobodan Kovač, koji je ove večeri i kao selektor okačio najsjajniju medalju oko vrata. Iako je tim preuzeo pre jedva nešto više od mesec dana! Neku čaroliju je napravio za tako kratko vreme, tim kojem nikako nije uspevalo da nesumnjivi kvalitet pretoči u rezultat, pretvorio je u – mašinu. Četvrtfinale je Srbija dobila posle pet setova, polufinale je Srbija dobila posle pet setova, pokazavši da je psihološki čvrsta kao monolit. I u finalu je posle izgubljenog prvog seta raznela rivala u paramparčad. Divovski!

Finale nije počelo kako smo se nadali. Imali su Slovenci bolji prijem, ubojitiji napad, a napravili su i četiri poena više iz bloka. Prosto, gotovo ništa u timu Slobodana Kovača nije bilo dovoljno dobro, na nivou finala. Imala je Srbija jedan trzaj, kada je preuzela vođstvo, imala 8:6, ali sledeći put kada je rival okrenuo, više nije bilo prilika za Plave da uhvate priključak. Bilo je 15:12, pa 19:14 i otišao je prvi deo meča niz vodu…

Kao ranjeni lavovi izašli su srpski odbojkaši na drugi set! Oduvali su Slovence. Podigli su kineski zid na mreži, pucali su blokovi Lisinca, Petrića, Kovačevića, a sevale su munje i gromovi iz servisa. Potpuno se raspala igra rivala, nisu imali kuda da provuku loptu do polja srpskog tima. Razlika je samo rasla: od 8:5, preko 12:5, pa do maksimalnih 19:10, pa je bilo jasno da u ovom setu neće biti nikakvih dilema kome će pripasti. Na kraju fantastičnih 25:16. Sve što je moglo da se poželi je da Plavi nastave tako da igraju i u trećem setu.

I nastavilo se! Igrali su srpski asovi kao u transu. Slovenija je ravnotežu držala svega prvih nekoliko poena, a onda je opet pregažena. I nije znala sa koje sve strane joj udara. Uroš Kovačević je držao čas odbojke, poentiravši iz svih mogućih i naizgled nemogućih pozicija. Uzeo je sedam poena u ovom setu. Ali, praznik za oči je bila – odbrana! Bilo je vezanih poena kada su Slovenci imali po dva-tri napada, a lopta nije padala na polje srpskog tima. Leteli su Plavi po terenu, sve hvatali i onda iz kontre poentirali, ubijavši u pojam rivala, kojem je nemoć izbijala iz svakog poteza.

Na kraju čista egzekucija i u trećem setu – 25:18. 

Poslednji set, poslednji voz za Slovence. Nisu ga uhvatili! Držali su se za poslednji vagon do sredine, a onda su ponovo udarili direktno u beton od srpskog bloka. Kada je Kovačević ponovo jedan na jedan blokom uzeo poen, za 16:11, bila je to tačka koja je prelomila utakmicu.

Rapsodija u plavom. To je bila igra u finalu, igra do kraja četvrtog seta, sa širokim osmesima kod svakog poena. Uživalo se na terenu, uživalo se i kraj terena, u Bersiju, gde je odjekivala pesma navijača. Tri dobijena seta, a da rival, finalista Evropskog prvenstva, nije prebacio 20 poena! Takva dominacija odavno nije viđena. 

Srbija je prvak Evrope. Srbija je odbojkaški gazda Evrope!

Be the first to comment on "PLAVA ČETA ZGROMILA SLOVENCE: Odbojkaši Srbije maestralnom partijom do titule na EP, POKORILI SMO SVE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*