CRNO-BELI POPILI CEDEVITU NA EKS: Moćni Partizan gaženjem do trofeja Superkupa

Košarkaši Partizana su osvojili Superkup ABA lige pobedivši Cedevita Olimpiju rezultatom 99:77.

Izabranici trenera Andree Trinkijerija su tokom cele utakmice imali prednost, a samo u prvoj četvrtini je protivnik uspeo da napravi kakve-takve probleme beogradskom timu.

Partizan je u svoju bogatu trofejnu salu doneo prvi trofej Superkupa ABA lige, koji je prošle sezone osvojila Crvena zvezda.

„Crno-beli“ su dominirali u svim aspektima igre, imali su gotovo 70 odsto uspešnosti u šutu za dva poena, nešto manje od 45 u putu za tri, 26 asistencija, 10 ukradenih lopti i ukupan indeks korisnosti od 120.

Poređenja radi, tim trenera Slavena Rimca je u toj statističkoj kategoriji stigao do 64 poena.

Obe ekipe su u duel ušle spuštenih gardova, o čemu svedoči i veliki broj poena, a sve je „zakuvao“ Ognjen Jaramaz, fantastičnim startom meča pošto je bio „odgovoran“ za prvih 12 poena svog tima.

Na krilima Korija Miler-Mekintajera slovenačka ekipa se vratila u meč, čak i povela, ali je Partizan uspeo da stigne do egala (20:20) na kraju prve četvrtine. 

U drugom kvartalu su košarkaši Partizana upisali čak 35 poena i sa viškom od 11 poena otišli na veliki odmor.

Cedevita Olimpija je pokušala da se približi u nastavku, treća deonica je završena nerešenim rezultatom (29:29), ali je energija igrača Partizana preovladala u poslednjoj četvrtini koja je okončana rezultatom 15:4.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Jaramaz sa 20 poena i 5 asistencija, Kori Volden i Rašon Tomas su ubacili po 13, Nemanja Gordić i Žanis Pejners po 12, a dvocifreni učinak je imao i Nikola Janković (11 poena).

Vredi istaći da je Gordić upisao osam asistencija, dok je Volden u šest navrata obezbedio saigračima poziciju za postizanje poena.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Jaka Blažič, već tradicionalno inspirisan u duelima sa Partizanom (18 poena), Rajan Boutrajt je dodao 15, a Marko Simonović i Miler-Mekintajer su upisali po 11 poena.

Be the first to comment on "CRNO-BELI POPILI CEDEVITU NA EKS: Moćni Partizan gaženjem do trofeja Superkupa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*