MOŽE DA BUDE ZADOVOLJAN: Dobar žreb za Novaka u Tokiju!

Poznat je žreb takmičenja za ATP turnir u Tokiju. Srbiju će u glavnom gradu Japana predstavljati trojica tenisera, koje predvodi najbolji igrač sveta Novak Đoković.

Najbolji teniser sveta sastaće se protiv još uvek nepoznatog kvalifikanta u prvom kolu, a još nije poznato ni kada će odigrati prvi meč.

Posle kvalifikanta Novak će za protivnika imati boljeg iz duela Štruf – Soeda, dok ga u četvrtfinalu čeka neko iz kombinacije Puj/Hurkač/Nišioka/Sousa.

Podsetimo, Đoković je po prvi put u karijeri došao na turnir u Tokiju gde će odigrati prvi meč još od kad je predao Stenu Vavrinki u osmini finala US opena zbog bolova u ramenu.

Na Novakvoj strani žreba nalazi se i Miomir Kecmanović, koji je potencijalni protivnik Đokoviću u polufinalu, a sastaće se sa Kanađaninom Denisom Šapovalovim u prvom kolu.

U poslednjem meču njih dvojice pobedu je odneo Kanađanin, u Vinston-Salemu ove godine, kada je bio bolji rezultatom 6:2, 6:3, a slavio je i u prvom međusobnom duelu na Čelendžer turu.

Treći srpski teniser na „Rakuten Open“ u Japanu je Filip Krajinović, koji u prvom kolu, na suprotnoj strani žreba, igra protiv moldavskog tenisera Radua Albota.

Krajinović neće imati lak zadatak pred sobom, a ukoliko premosti prvu prepreku najverovatnije ga očekuje zanimljiv duel sa Benoom Perom.

Filip i Radu su igrali tri puta do sada, po jednu pobedu na čelendžerima zabeležila su obojica, dok je najskorije srpski teniser pobedio sa 2-0 u Budimpešti ove godine.

Novak Đoković nastupiće takođe u dublu, u kombinaciji sa sunarodnikom Filipom Krajinovićem.

Oni su u prvom kolu dobili izuzetno težak zadatak, pošto će im protivnik biti hrvatsko-brazilska kombinacija Mate Pavić/Bruno Soareš, četvrti nosioci turnira.

Kvalifikacije za Tokio počinju u subotu, a glavni žreb u ponedeljak, 30. septembra.

Be the first to comment on "MOŽE DA BUDE ZADOVOLJAN: Dobar žreb za Novaka u Tokiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*