CRNO-BELI IGRAJU ATOMSKI FUDBAL: Dva komada Sadika, golčina Sume za Partizanov poker u Nišu!

FOTO; FK Partizan

Poslednjih šest dana slika i prilika pravog Partizana! Najpre pobeda u 161. večitom derbiju, pa rutinski odrađen posao u zaostalom meču drugog kola u Ivanjici, a onda preokret na Čairu kao dokaz koliko je tim Sava Miiloševića napredovao od proletos do danas. U nekim ranijim sezonama Parni valjak bi teško neokrnjen prošao kroz tri zahtevne krivine, međutim, posle letnjeg remonta deluje toliko ubedljivo da mu ni zaostatak u Nišu ne može ništa, pa je na terenu gde je patio dve godine, u sudaru sa rivalom koji ga je redovno mučio minulih sezona, osvojio bodove vredne utiska da igra dopadljiv, atraktivan i efikasan fudbal.

Potpisnik slavlja u derbiju desetog superligaškog (4:1) kola bio je Sejduba Suma, koga je strela na susretu sa Crvenom zvezdom očigledno toliko motivisala da je počeo da igra još bolje nego u uvodnih nekoliko kola. I da konkretnim učinkom potvrđuje da je u završnoj godinu ugovora totalno drugačiji fudbaler nego u prve dve. Jedan gol je namestio, jedan dao – tako što je vodio loptu od centra do kaznenog prostora domaćina, da bi na kraju poentirao – i statistiku obogatio do te mere da posle 15 utakmica u svim takmičenjima kraj njegovog imena stoji šest pogodaka i dve asistencije više. Bio bi i pogodak pride da je omaleni vezista u uvodu meča, pri rezultatu 1:0 za Radnički, iskoristio zicer. Iskupio se brzo i pred očima Grobara izrastao u ključnog čoveka četvrtog uzastopnog prvenstvenog slavlja, nagovestio nastavk žestoke borbe za šampionski naslov i kreirao sjajnu atmosferu u ekipi iz Humske pred gostovanje u Kazahstanu, za kraj serije od tri gostovanja.

Bude li Partizan rastrčan, motivisan i napadački orijentisan i u Astani imaće lepu šansu za prvenac u Ligi Evrope. Posebno što je na jugu Srbije ispoljio još jedan kvalitet: psihološku stabilnost. Nije potonuo ni kad je Radnički u ranoj fazi stekao prednost iz opravdanog jedanaesterca (igranje rukom Saše Zdjelara), niti ga je obeshrabrila pređašnja šansa Filipa Kneževića (sjajna odbrana Stojkovića), ostao je dosledan ofanzivnom stilu i sa čak petoricom igrača napadačkih karakteristika (Natho, Tošić, Suma, Asano, Sadik) jurio ka golu Nikole Petrovića.

Opšti je zaključak da je do preokreta u razmaku od sedam minuta stigao apsolutno zasluženo, koristeći potencijal u manevru, ne ostavljajući rivalu ni gram šanse da se odbrani. Ruku na srce, ostaje pitanje kako je moguće da Umar Sadik i Sejduba Suma nisu iskoristili kolosalne šanse (Nigerijac nonšalantno pucao pored stative, Gvinejac sa tri metra tukao promašio cilj), međutim, sve što nisu iskoristili neposredno pre i posle vođstva domaćina nadoknadili su u nastavku utakmice i sa 22 gola postali najefikasniji tim lige. Makar dok Vojvodina ne završi duel u Lučanima. Saradnja afričkog tandema ispostavila se ključnom, jer je gost sve vreme insistirao na mirnim loptama Sume i čekao da proradi letošnji novajlija iz Rome. Dočekao je, jer je posle tog promašaja, Sadik iznudio jedanaesterac (precizan Bibras Natho), postigao dva gola i prvi put u seniorskoj karijeri bio dvostruki strelac na jednom meču, što će uticati i na rast njegovog samopouzdanja.

Partizanova pobeda mogla je da bude i ubedljivija, imali su šanse Asano i Lazar Marković, bio je na vetrometini golman Nišlija Nikola Petrović, ali i ovako su Grobari zadovoljni napusti tribine Čaira, uvereni da Miloševićev tim tekk hvata zalet za velike domete.

Be the first to comment on "CRNO-BELI IGRAJU ATOMSKI FUDBAL: Dva komada Sadika, golčina Sume za Partizanov poker u Nišu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*