ČEKA NAS PAKLEN PUT: Evo kako odbojkaši Srbije mogu da se plasiraju na OI!

Nabolji odbojkaši Srbije obezbedili su medalju na Evropskom prvenstvu, nadamo se zlatu u finalu momsi igraju sa Slovenijom (nedelja, 17.30, RTS 1), ali još nije overena kvota za Olimpijske igre.

Mesto na Olimpijskim igrama može da se obezbedi samo na kvalifikacionim turnirima za to takmičenje.

Zasad su sigurni učesnici Olimpijskih igara Japan (kao domaćin), Brazil, Sjedinjene Američke Države, Italija, Poljska, Rusija i Argentina. Reč je o selekcijama koje su trijumfovale na kvalifikacionim turnuirima u Varni, Roterdamu, Bariju, Gdanjsku, Sankt Peterburgu i kineskom Ningbou, u periodu od 9. do 11. avgusta. Srbija je u tom terminu propustila šansu. U Tokiju će učestvovati 12 najboljih svetskih reprezenatcija preostalo je da se odredi još pet putnika. Biće poznati po završetku poslednjih kvalifikacionih turnira, zakazanih u periodu od 5. do 12. januara 2020, na pet lokacija širom planete.

Svaki kontinent daće samo jednog predstavnika, a za nas je najbitnije saznanje da preostalu šansu imamo u Nemačkoj a turnir je na programu od 5. do 10. januara u Berlinu. Na njemu će igrati Nemačka, Srbija, Belgija, Bugarska, Češka, Francuska, Holandija i Slovenija. Jasno je da će biti teško stići do prvog mesta, jer samo ono garantuje plasman u Tokio.

Selekcije će biti raspoređene u dve grupe sa po četiri tima, po dva najbolja idu u polufinale, a u Japan će putovati samo pobednik. Sastav grupa biće određen na osnovu rang liste CEV-a (Evropska odbojkaška federacija) posle EP 2019, kad će biti i ažuriran poredak na njoj, a trenutno smo na tom spisku drugi, iza Rusa, koji imaju vizu.

Komentari na "ČEKA NAS PAKLEN PUT: Evo kako odbojkaši Srbije mogu da se plasiraju na OI!"

Ostavite vaš komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*