DRAMATIČNA BORBA I TRIJUMF ORLOVA: Odbojkaši Srbije preokretom do pobede nad Ukrajinom i plasmana u polufinale!

CEV

Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad Ukrajinom posle dramatičnih pet setova.

„Orlovi“ su došlo do trijumfa mnogo teže od očekivanog, posle više od dva sata borbe – 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9.

Srbija će se u polufinalu EP sastati sa Francuskom (27. septembra), koja je razbila Italiju u drugom polufinalu bez izgubljenog seta.

Ukrajinci su u osmini finala napravili iznenađenje izbacivši Belgiju, a sada su bili jako blizu da naprave novo.

Ipak, presudilo je iskustvo i igra Srbije u petom setu koja je dala nadu za nastavak takmičenja.

Srbija je u meč ušla nešto opuštenije, znajući da je veliki favorit, a Ukrajinci su to kažnjavali u svakom trenutku. Igrali su hrabro, napadali gotovo svaku loptu i to im se često isplatilo.

Tokom prvog seta Srbija je povela 20:18 posle preokreta, ali je proradio servis protivnika za seriju od 3:0.

Selektor Kovač je zatražio tajm-aut, ali on nije pomogao. Greške Jovovića i Atanasijevića, a pre svega destabilizovan prijem koji je takav bio tokom celog seta, koštale su „orlove“, pa je Ukrajina osvojila prvi set.

Očajnu igru iz prvog seta Srbija je prenela na drugi, a Ukrajinci su brzo došli do +4.

Korak po korak približavala se Srbija, Lisinac je podigao igru u bloku, ali je Ukrajina i dalje vodila. Tek na 11:14 Srbija je rešila da se probudi i izjednači, ali tek što je to uradila Ukrajina je imala novih +3.

Sve je „mirisalo“ na 2-0 u setovima za Ukrajince, koji su vodili 21:19, ali je onda na veliku scenu stupio Aleksandar Atanasijević.

Popularni „Bata“ uzeo je stvari u svoje ruke, pomerao prijem Ukrajinaca pri svakom servisu, a Jović ga „čašćavao“ odličnim dizanjima, pa se došlo do preokreta.

Ukrajina je uspela da prekine seriju Atanasijevića i da izjednači na 22:22, ali je bilo kasno da se mentalno vrate u set.

Na krilima odlično odigranog prvog sta Srbija je počela drugi. Lisinac je dominirao na servisu i u bloku, Kovačević je bio standardno dobar iz teških pozicija i brzo je bilo 13:8.

Iako je Srbija vodila, niko nije očekivao da se Ukrajinci predaju. Oni su uspel ida se potpuno vrate u treći set, najviše zahvaljujući užasnom prijemu „orlova“.

Nije bilo prijema, ali je treći set prelomila odlična odbrana. Pri kraju Srbija je imala prednost, ali je Ukrajince dokusurio Kovačević i doneo prednost svojoj ekipi od 2-1.

Srbija je ređala grešku za greškom i apsolutno ništa nije funkcionisalo u igri ekipe Slobodana Kovača. „Orlovi“ su uspeli da se vrate i stignu na 17:20, ali nisu iskoristili nijednu od mnogobrojnih kontri do kraja seta.

Iako niko to nije očekivao pred početak meča, ušlo se u peti set.

U odlučujućem delu igre Srbija je, konačno, pokazala klasu. Sve je ponovo funkcionisalo u igri, možda i bolje nego u bilo kom prethodnom delu meča, a prednost je brzo rasla.

„Orlovi“ su šou-programom uvek atraktivnog Kovačevića brzo došli do 5:1, a odgovora nije bilo. Lisinac je zaključao blok, Majstorović se dobro branio i ubrzo se došlo do meč lopti.

Iskorišćena je „tek“ treća i obezbeđen je plasman u polufinale, gde će Srbija pokušati da barem odbrani bronzanu medalju sa prošlog EP, a možda i dogura dalje.

Meč Srbije i Francuske u polufinalu na programu je u petak u 20.45 u Parizu, dok se u drugom polufinalu, u Sloveniji, sastaju domaćin i Poljska.

1 Comment on "DRAMATIČNA BORBA I TRIJUMF ORLOVA: Odbojkaši Srbije preokretom do pobede nad Ukrajinom i plasmana u polufinale!"

  1. Nemogu da verujem da naši odbojkaši neznaju da igraju svoju igru i da se ne predaju takolahko sami asi su tu trebamo zlato!!!!!!!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*