NIJE MOGAO SAM: Natho dominirao, Partizan se ispromašivao i osvojio samo bod protiv AZ-a!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana remizirali su sa AZ Alkmarom na domaćem terenu rezultatom 2:2 u prvom kolu Lige Evrope.

Partizan nije uspeo da dođe do pobede uprkos tome što je imao igrača više i dosuđen penal u svoju korist.

Crno-beli su imali podršku preko 20.000 mališana iz cele Srbije, koji su došli da bodre svoj klub koji je odigrao poslednji meč pod kaznom UEFA.

Izraelac Natho je bio ubedljivo najbolji igrač utakmice, ne samo zbog dva gola, već zbog fenomenalne igre sa loptom i bez nje tokom cele utakmice, dok je Japanac Asano ponovo promašio nekoliko izvanrednih šansi.

Partizan je bio bolji tokom celog meča, napadao je i imao veći broj poseda i prilika, ali je, uprkos vođstvu od 2:1, ostao bez celog plena.

Nije sve dobro krenulo po crno-bele, s obzirom da je Alkmar poveo u 12. minutu. Posle prelepe akcije trojice ofanzivaca gostiju sam ispred gola ostao je Stengs, pa iznenadio Humsku za prednost Alkmara.

Sledeću zanimljivu situaciju videli smo 15 minuta kasnije. Asano je pokazao svoju brzinu, izašao ispred Svensena, a štoper Alkmara nije video drugo rešenje i srušio je Japanca sa leša.

Sudija Gvido imao je lak zadatak, pa je Svensena isključio sa utakmice direktnim crvenim kartonom i ostavio goste sa igračem manje na terenu.

Asano je promašio veliku priliku u 37. minutu kada je iz čiste pozicije pred golom gostiju katastrofalno šutirao glavom, ali je već četiri minuta kasnije Partizan dobio zlatnu šansu.

Sadik je oboren u kaznenom prostoru rivala, u situaciju koju možete pogledati ovde, a Gvida se posle par sekundi dvoumljena odlučio na najstrožu kaznu za Alkmar.

Loptu je na belu tačku stavio Natho i bio neumojiv, pa se na poluvreme otišlo sa 1:1.

Drugo poluvreme počelo je ofanzivom Partizana i šutevima Natha i Asana, koji su bili nedovoljno precizni. Crno-beli, ipak, nisu dugo čekali na gol.

U 61. minutu Sadik je dobio dobru loptu i ostao sam ispred gola Alkmara. Šutirao je, pogodio stativu, ali se lopta odbila do sveprisutnog Natha koji je dobro zahvatio loptu i doneo prednost domaćinu.

Partizan je nastavio da napada, ostavljajući dosta prostora za kontranapade gostiju, koji su ti iskoristili. Samo pet minuta nakon gola za 2:1.

Boadu je iskoristio zaspalu odbranu beogradskog kluba i rešio situaciju sa Stojkovićem jedan na jedan, pa je Alkmar izjednačio kada maltene niko to nije očekivao.

Crno-beli se nisu predavali i nastavili su da napadaju želeći da osvoje sva tri boda. Milošević je pokušao ubacivanjem Markovića i Sume, ali to nije urodilo plodom.

Asano i Suma su imali po jednu solidnu priliku u završnici, a najveću je propustio Marković. Sam je bio bivši igrač Liverpula pred golmanom Alkmara, pokušao je da ga lobuje, ali je lopta završila tik iznad prečke.

Partizan u narednom kolu, 3. oktobra, gostuje Astani, dok Alkmar istog dana dočekuje Mančester junajted.

Be the first to comment on "NIJE MOGAO SAM: Natho dominirao, Partizan se ispromašivao i osvojio samo bod protiv AZ-a!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*