NEUGODAN RIVAL, ALI VAŽAN TRIJUMF: Odbojkaši Srbije posle preokreta srušili Španiju i zaseli na čelo tabele!

CEV

Odbojkaška reprezentacija Srbije je savladala Španiju u trećoj utakmici na Evropskom prvenstvu sa 3:1.

Izabranici selektora Slobodana Kovača su imali veoma težak posao protiv neugodnog protivnika koji je prikazao sjajnu igru.

Španija je bolje počela meč protiv opuštenog tima Srbije i zahvaljujući dobrim rešenjima dizača Ečevarije, ali i sigurnim blokom, Furija je povela sa 9:5.  Selektor Srbije Slobodan Kovač je kod vođstva protivnika 14:9 bio primoran da zatraži prvi tajm-aut.

Španija nije posustala, u finišu seta je stekla veliku prednost od 19:12.

Srbija je u finišu seta zaigrala nešto bolje, smanjila je na 22:20, ali je Španija izdržala pritisak i iskorstila drugu set loptu – 25:21.

Srbija je mnogo konkretnije počela drugi set i u nekoliko navrata imala je dva poena viška. Španci su sve vreme držali priključak, ali je Kovačev tim, ipak, serijom od tri osvojena poena uspeo da se ‘odlepi’ na 13:10.

Selektor Furije je kod rezultata 16:12 za srpski tim tražio tajm-aut.

Kovačeva ekipa je vodila 22:15, ali je Španija sjajnim servisima uspela da osvoji tri uzastopna poena i zapreti – 22:19. Međutim, Srbija je odgovorila istom merom i rezultatom 25:19 dobila drugi set.

Uzbudljivo je i u trećem setu. Španija zaista igra odlično, bez respekta prema velikog favoritu.

Furija je vodila 5:3, Srbija je serijom 5:1 preokrenula i potom održavala prednost, koja je sredinom seta iznosila 13:11.

Srpski tim je održavao prednost, a u finišu seta je dodao gas i taj deo meča dobio je identičnim rezultatom kao i prethodni set – 25:19.

Srbiju još jedan set deli do treće pobede na šampionatu Evrope, ali Španci ne odustaju. Furija je bolje odigrala prvi deo četvrtog seta i Kovač je bio primoran da zatraži tajm-aut kod rezultata 10:7.

Srbija u finiš četvrtog seta ulazi sa velikih četiri poena prednosti – 19:15.

Četvrti set su momci Slobodana Kovača dobili 25:20 i tako sa 3:1 u setovima upisali treću pobedu na Evropskom prvenstvu.

Be the first to comment on "NEUGODAN RIVAL, ALI VAŽAN TRIJUMF: Odbojkaši Srbije posle preokreta srušili Španiju i zaseli na čelo tabele!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*