CRNO-BELI POKAZALI MOĆ: Sjajni Partizan srušio Željkov Fener!

Džejms Bel će im se uskoro pridružiti
FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana su savladali Fenerbahče u finalu turnira u Klužu rezultatom 69:64.

Crno-beli su tako na sjajan način krunisali svoj boravak u Rumuniji, pošto su prethodno savladali i ekipu Mornara.

Partizan se tokom čitavog meča protiv ekipe Željka Obradovića prikazao u veoma dobrom svetlu i kako sada stvari stoje, navijači crno-belih imaju dosta razloga za optimizam pred početak nove sezone.
Crno-beli su imali sedam poena prednosti tokom poslednje četvrtine, ali posle par trojki ekipe Fenerbahče, među kojima je i ona Kalinićeva, tim Željka Obradovića je smanjio na 53:51, što je rezultat kojim se ušlo u poslednji kvartal. Rašon Tomas je početkom poslednje četvrtine povidio na 57:51, ali odmah uzvraća Dikson za 57:54, da bi nešto kasnije Leo Vesterman izjednačio na 59:59, svojim šutem za tri poena.
Bio je to težak period za crno-bele, a dodatne probleme napravio im je Kalinić, pogotkom za vođstvo Fenerbahčea od 61:59 na tano četiri minuta pre kraja. Mozli zatim uspeva da iznudi prekršaj, ali slobodna bacanja su mu boljka, promašio je oba. Ipak, uspeli su crno-beli da se odbrane, a onda Rade Zagorac trojkom vraća minimalno vođstvo u korist Partizana – 62:61.
Vesterman je sa linije penala izjednačio, a na drugoj strani Volden poentira za “plus dva“ u korist Partizana – 64:62. Usledila je još jedna dobra odbrana, a onda kontra Zagorca, koju u nove poene pretvara Vil Mozli.
Lovernj odmah vraća neizvesnost – 66:64 na minut i osam sekundi pre kraja. Usledio je Trinkijerijev tajm-aut, a onda nova trojka Radeta Zagorca i Partizan je poveo sa 69:64, na 46 sekundi pre kraja.
To je bio i konačan rezultat, Fener nije uspeo da uzvrati, Partizan je osvojio turnir u Klužu. Zagorac je bio najefikasniji košarkaš Partizana sa 21. poenom, dok je u ekipi Fenera Lovernj ubacio 13.

Be the first to comment on "CRNO-BELI POKAZALI MOĆ: Sjajni Partizan srušio Željkov Fener!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*