GROBARI ĆE GA SAD JOŠ VIŠE ZAVOLETI: Trinkijeri pokazao koliko se divi Duletu Vujoševiću!

Pripreme KK Partizan za narednu sezonu se sve više zahuktavaju, a na prvi pogled se čini da crno-beli imaju ozbiljnu I konkurentnu ekipu.

U intervjuu za Mozzart sport, trener Partizana Andrea Trinkijeri je kazao da veruje da je napravljen dobar posao u prelaznom roku, ali je naglasio da će teren biti jedino merilo.

– Nema, još nismo igrali, još ne znamo. Nije bilo lako. Konkurencija je jako teška. Nije bilo sve kako smo želeli, ali je bilo mnogo adaptacije. I tu adaptaciju smo probali da uradimo na najbolji način. To je bilo dva meseca samo rada. Neki put i preko noći jer se radilo o Americi i tako. Ali… Opet, znam da sam dao sve od sebe da napravim ekipu koja može da izgleda kao ekipa. Da bude spremna da se adaptira različitim ligama i da može da prati trendove moderne košarke, rekao je Trinkijeri za Mozzart sport.

Italijanski stručnjak je istakao da očekuje napredak srpskih igrača u timu.

– Jaramaz, Zagorac i Nikola Janković – sigurno očekujem da budu važniji. To zavisi od dosta varijanti. Prvo od njih koliko rade, kako se razvijaju. I od ekipe. I od situacije. Radimo na tome svakoga dana.

Partizan očekuju izazovi u ABA ligii i Evrokupu, a Trinkijeri zna šta je potrebno za uspeh.

– ABA liga se ove godine snažno, strogo pojačala. Zvezda ima fantastičnu ekipu. Da izdrži Evroligu, ABA ligu i sve. Cedevita i Olimpija su od dve napravili jednu, tu je Budućnost, Mornar je uložio. Biće jako zanimljivo. Evrokup se zna, tu su ruski i španski timovi. Ko nađe balans i hemiju, može da izdrži.

Bilo je reči i najtrofejnijem treneru u istoriji KK Partizan Dušku Vujoševiću, za koga Trinkijeri kaže da je master!

– Neće niko biti kao Dule! Vremena su se promenila. Imam ogromno poštovanje za čoveka. Za obrazovanje čoveka. Koliko je uložio sebe u ovaj klub. To je nedostižno. Mogu samo da pružim moje najbolje. Ali on, kako da ti objasnim… Nije on meni izazov, on je meni master! On je napisao svoje ime u knjigu ovog kluba. Ja još nisam, dodao je trener Partizana.

Be the first to comment on "GROBARI ĆE GA SAD JOŠ VIŠE ZAVOLETI: Trinkijeri pokazao koliko se divi Duletu Vujoševiću!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*