RONALDO I DRUGOVI UDALJILI ORLOVE OD EP: Portugal surovo kaznio svaku grešku Srbije i odneo pobedu iz Beograda

FOTO: FSS

Fudbaleri Srbije izgubili su od Portugala 4:2, u petom kolu grup B kvalifikacija za EURO 2020.

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković neće po dobrom pamtiti debi, pošto su aktuelni šampioni Evrope odneli ceo plen iz Beograda.

Srbija posle četiri odigrana meča ima skor od pobede, remija i dva poraza, dok je Portugal ostvario prvi trijumf.

Naši fudbaleri sada se nalaze u veoma teškoj poziciji za plasman na Evropsko prvenstvo putem kvalifikacija, pošto prvoplasirana Ukrajina ima devet bodova i utakmicu više.

Golove za Srbiju postigli su Milenković u 68. i Mitrović u 84, dok su strelci za Portugal bili Karvaljo (42), Gedeš (58), Ronaldo (80. iz ofsajda) i Silva (86).

„Orlovi“ za tri dana gostuju Luksemburgu, dok će Portugal igrati u Litvaniji.

Gosti su odlično otvorili utakmicu, krenuli su da pritiskaju, ali je Srbija ta koja je prva imala šansu. Tadić je šutirao, a Patrisio je dobro odbranio. Nastavio se pritisak Portugala, koji je ubrzo splasnuo.

Naši igrači su počeli da igraju sve bolje, oslobodili su se pritiska i bili su ravnopravan rival. Međutim, nismo nagrađeni za dobru igru. Štaviše, Portugal iz bezazlene situacije dolazi do gola.

Dmitrović i Milenković su se sudarili, Karvaljo se našao u pravom mestu u pravo vreme i samo prosledio loptu u gol. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 1:0 za šampiona Evrope.

U nastavku poluvremena gledali smo čudan fudbal. Srbija igrala slab fudbala i Portugal je to u 58. minutu iskoristio. Gedeš je sjajnim driblingom izbacio Maksimovića i udarcem u dalji ugao savladao Dmitrovića.

Činilo se da je tu utakmica gotova, međutim naši igrači nisu klonuli duhom. Tadić je sjajno centrirao iz kornera, a Milenković je glavom doneo nadu navijačima na tribinama. Usledio je pritisak „orlova“, ali onda kao hladan tuš – gol Ronalda iz sumnjive situacije.

Na usporenom snimku se čini da je Portugalac bio u ofsajdu kada je u 80. minutu pogodio za 3:1. Mnogi su pomislili da je sada kraj uzbuđenjima, ali su pogrešili.

Aleksandar Mitrović je u 84. minutu snažnim udarcem smanjio na 3:2. Ponovo se atmosfera „zapalila“, ali i ponovo je usledio hladan tuš. Očajna reakcija odbrane Srbije, Bernardo Silva ostaje sâm i pogađa za konačnih 4:2.

Do kraja nismo videli više golova i Srbija je doživela drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Be the first to comment on "RONALDO I DRUGOVI UDALJILI ORLOVE OD EP: Portugal surovo kaznio svaku grešku Srbije i odneo pobedu iz Beograda"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*