ŠAMPIONSKA PARTIJA NAŠIH LAVICA: Odbojkašice Srbije ubedljivo savladale Bugarsku za plasman u polufinale Evropskog prvenstva!

FOTO: CEV

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva.

Izabranice Zorana Terzića savladale su reprezentaciju Bugarske sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:18, 28:26).

Srbiju je do ubedljive pobede predvodila sjajna Tijana Bošković, koja je meč završila sa 22 poena.

Srbija je odigrala izuzetnu utakmicu i zasluženo se plasirala u polufinale.

U prva dva seta dominirali smo od početka do kraja i veoma lako i ubedljivo smo stigli do vođstva od 2:0. Činilo se da će ista situacija da bude i u trećem setu, ponovo su Srpkinje bez problema stekle ubedljivu prednost.

Ipak, kod rezultata 20:15 za nas, Bugarke se bude i uvode set u neizvesnu završnicu. Uspele su čak naše rivalke da stignu i do jedne set lopte, ali smo uspeli da je spasimo i onda sa dva poena u nizu plasiramo u naše šesto polufinale EP u Istoriji.

Najbolja u pobedničkoj ekipi bila je Tijana Bošković, koja je postigla čak 22 poena. Pratile su je Brankica Mihajlović sa 11, odnosno Stefana Veljković sa 10 postignutih poena. Interesantno, Mina Popović je svih osam poena postigla u trećem setu.

Kod Bugarske najefikasnija je bila Elica Vasileva sa 18 poena, dok su Gergana Dimitrova i Mira Todorova dodale 10, odnosno sedam poena.

U polufinalu srpske odbojkašice igraće protiv boljeg iz duela Italija – Rusija.

Be the first to comment on "ŠAMPIONSKA PARTIJA NAŠIH LAVICA: Odbojkašice Srbije ubedljivo savladale Bugarsku za plasman u polufinale Evropskog prvenstva!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*