FOŠAN VIDEO SILNE ORLOVE: Nemilosrdna Srbija se igrala košarke i samlela nemoćnu Angolu na startu SP!

FOTO: FIBA

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Angolu sa 105:59.

Kao i prethodnih sedam susreta sa afričkom reprezentacijom i u ovoj je naša selekcija upisala ubedljivu pobedu.

Jedina „neizvesnost“ viđena je u prvoj četvrtini u kojoj su oba tima bila veoma raspoložena pri šutu za tri poena. Moraeš je pogađao na jednoj, a Bogdan na drugoj. Uskoro su im se pridružili i drugi saigrači, pa smo u skoro svakom napadu videli po jednu trojku. Ipak, kako se bližio kraj četvrtine prednost Srbije je sve više i više rasla, pa je posle deset minuta bilo 29:20 za izabranike Aleksandra Đorđevića.

Srbija je nastavila sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, ali je i boljom odbranom potpuno odsekla napade Angole. Prednost našeg tima rasla je iz napada u napad, a u ovim trenucima posebno su prednjačili Jokić i Milutinov, koji su sjajno sarađivali. Na poluvreme se otišlo vođstvom Srbije od 50:32.

Ništa se nije menjalo ni u nastavku meča, saradnja Jokića i Milutinova nastavila se i na početku trećeg perioda. Srbija je ubacila u drugu brzinu, pa je veoma lako stigla do ogromnih +30. Do kraja utakmice Srbija nije smanjivala nivo igre. Nastavili su naši momci da se igraju košarke, a sa nekoliko NBA poteza i da podignu kinesku publiku na noge.

Angolci su bili samo nemi posmatrači na terenu, a prednost Srbije u jednom trenutku iznosila je i 50 porena razlike. Na kraju uspeli su Afrikanci malo da ublaže poraz, ali to im neće preterano značiti.

Srbija je odigrala timski savršen meč što se može videti i po broju asistencija. Naš tim je utakmicu završio sa čak 32 uspešna dodavanja, a najbolji u tome bio je Jović sa devet, dok su Jokić i Micić upisali po šest.

Ekipa Aleksandra Đorđevića bila je izuzetno i šuterski raspoložena. Naš tim je ubacio čak 13 trojki iz 20 pokušaja. Najviše ih je pogodio Bogdanović, pet, a po tri su dodali Jokić i Gudurić.

Najefikasniji u Srbiji bio je upravo briljantni Bogdanović sa 24 poena, odlično su ga pratili Jokić i Milutinov sa 14, dok je Marjanović ubacio 12.

U Angoli bolji od ostalih bio je Moraiš sa 15 koševa.

Srbija svoj naredni susret igra protiv Filipina, a meč je na programu u ponedeljak 2. septembra u 13 časova i 30 minuta po našem vremenu.

Be the first to comment on "FOŠAN VIDEO SILNE ORLOVE: Nemilosrdna Srbija se igrala košarke i samlela nemoćnu Angolu na startu SP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*