SAVO GRMEO POSLE POBEDE: Ne znam kako i dalje živimo, mi smo pastorčad i u Srbiji i u Evropi!

Slobodan Rajković, velika Miloševićeva želja
FOTO: FK Partizan

Navikao je Savo Milošević javnost otkako je postao trener Partizana da u izjavama bude direktan i konkretan. Nije bilo drugačije ni posle teške pobede protiv Moldea (2:1).

Otprilike onako kako je široka javnost ocenila igru crno-belih, tako je skenirao i šef struke Partizana.
“Jako loše smo ušli u utakmicu. Odavno nismo tako loše, a ne znam ni ja razlog. Nisam mogao ni da pomislim da ćemo ovako loše da odigramo prvo poluvreme. Na kraju je ovaj rezultat nestvaran posle svega toga. Drugo poluvreme je bilo dosta bolje, čestitam momcima na pobedu”, istakao je Milošević.

Ubeđen je Savo da Partizan može bolje, mnogo bolje.
“Pred revanš se neću baviti Moldeom, nego nama, jer možemo 40-50 odsto bolje. Ako podignemo nivo naše igre, ako pogledamo kako smo igrali u prethodnom periodu, kao protiv Malatije, pa ako uspemo da to ponovimo, šanse za prolaz su nam velike”.

Ono što trenera Partizana raduje posle ovog trijumfa je karakter ekipe. Nema priče, preokret crno-belih na svom terenu i jednoj velikoj utakmici zaista nije nešto što je bio znak raspoznavanja poslednjih godina.
“Ova ekipa ima karakter. Mnogo puta u prethodnih pet meseci smo ga pokazali, samo što to nije bilo prepoznato u javnosti. I danas smo uspeli. Svi očekuju od Partizana spektakularnu igru, kao protiv Malatije u prvom meču, ali meni je draža ona u Turskoj, jer je tamo trebalo pokazati veći karakter. Lako je kada je kao u Beogradu kada sve ide po planu. Ali, kada prvi primite gol, tu se onda vide pravi momci”.

Prosuo je gnev Milošević posle meča zbog suđenja, zbog kazne UEFA…
“Radimo u izuzetno teškim uslovima. Pored toga što se osećamo kao pastorčad u svojoj zemlji, tako se osećamo i u Evropi. Ekipe koje dođu kod nas osećaju se kao kod kuće, zbog ambijenta, zbog suđenja. Ne znam kako smo takmičarski još živi, a eto imamo i prednost za revanš“.

Taj gnev se video i tokom utakmice. Dobio je Milošević žuti karton zbog protesta.
“Dobio sam ga zbog gestikulacija, jer nikad ne govorim ružne reči sudijama. Iskreno, mislim da je jedva dočekao da ga pokaže. Da sam još jednom podigao ruku, siguran sam da bi me isključio“.

Najavio je Milošević da očekuje Asana sto odsto spremnog za revanš, ali i da će Natho biti spremniji da više pomogne ekipi.

Na pitanje da prokomentariše ponašanje Umara Sadika, koji je tokom celog drugog poluvremena gledao u telefon umesto na teren, Milošević je rekao:
“Nisam video šta je Sadik radio, nisam imao vremena za to“.

Be the first to comment on "SAVO GRMEO POSLE POBEDE: Ne znam kako i dalje živimo, mi smo pastorčad i u Srbiji i u Evropi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*