NEZAPAMĆENA DRAMA U KOPENHAGENU: Sjajni Borjan odveo Zvezdu na korak od Lige šampiona!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona!

Crveno-beli su eliminisali danski Kopenhagen 7:6 na penale u III kolu kvalifikacija, a heroj je bio Milan Borjan!

Posle 120 minuta igre bilo je 1:1, da bi nakon serije promašaja u dramatičnoj penal seriji, Borjan odbranio šut Vinda u 11. seriji za slavlje crveno-belih.

Zvezda će u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona igrati sa švajcarskim Jang Bojsom.

Zvezda je oštećena na Parkenu već u prvom minutu, kada je litvanski sudije prevideo faul nad Mirom Ivanićem u kaznenom prostoru, gde ga je Zeka nagazio na stopalo.

Međutim, crveno-beli stižu do vođstva u 17. minutu. Marko Marin je poslao fantastičan centaršut, a Ričmond Boaći na petercu pobegao čuvaru i lako matirao golmana.

Usledio je pritisak Kopenhagena, Zvezda se dobro branila, sve do 45. minuta kada Dame Ndoje koristi centaršut sa desne strane i skokom između Rodića i Degeneka trese Borjanovu mrežu iz prvog šuta u okvir gola.

U devetom minutu nastavka Nemanja Milunović dobija drugi žuti karton i počinje grčevita borba Zvezde. Dominirao je Kopenhagen, ali su teško Danci stizali do gol šansi.

Usledili su produžeci gde Pep Bijel ulazi u najbolju priliku, ali Borjan sjajno interveniše. Golman Zvezde se istakao i u drugom produžetku kada brani dobar šut Vinda sa ivice kaznenog prostora.

Odolela je Zvezda, pa su pobednika odlučili penali. Crveno-beli loše otvaraju penal seriju, jer Marin pogađa prečku, a lopta se odbija od nogu golmana Kopenhagena i beži od gola.

Vind donosi domaćinu prednost, nakon čega Ivanić poravnava na 1:1. Usledio je promašaj Fišera, ali mu se odmah „revanširao“ Jevtović takođe udarcem preko gola.

Kipranin Sotiriu pogađa za 2:1, nakon čega Žander rutinski poravnava. Borjan sprečava Bengtsona da donose novu prednost Kopenhagenu, pa Pankov preokreće rezultat na 3:2.

Zeka poravnava, a onda sledi serija promašaja s obe strane – prvo Jovančić preko gola, pa opet brani Borjan, potom je neprecizan bio i Simić, pa Bertolec dobija šansu da donese pobedu Dancima.

Međutim, promašuje i Hrvat, a Degenek vraća prednost Zvezde. Slede golovi Nelsona, Gobeljića, Papajanopulosa, a onda i obojice golmana Borjana i Gritebusta za 6:6.

Pankov otvara drugu seriju i pogađa za 7:6, a onda na scenu opet stupa Borjan i brani šut talentovanog Vinda, na savršen način mu se revanšira za „panenku“ na „Mitiću“ i odvodi Zvezdu dalje.

Be the first to comment on "NEZAPAMĆENA DRAMA U KOPENHAGENU: Sjajni Borjan odveo Zvezdu na korak od Lige šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*