VIZA OBEZBEĐENA: Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Odbojkašice Srbije plasirale su se na Olimpijske igre 2020. Izabranice Zorana Terzića vizu za Tokio obezbedile su pobedom nad Poljskom sa 3:1 (21:25, 25:23, 25:16, 25:23).

Odbojkašice Srbije četvrti put će učestvovati na Olimpijskim igrama.

Svetske i evropske šampionke osigurale su olimpijsku vizu kao pobednice A grupe. Prethodno su Srpkinje u Vroclavu savladale Tajland i Portoriko.

Iako im je trebalo vremena da uhvate ritam, pokazale su Srpkinje da je kvalitet na njihovoj strani. Još jedan odličan meč odigrala je Tijana Bošković, a kad je bilo najpotrebnije istakle su se i Bianka Buša i Mina Popović.

Šampionski karakter su potvrdile ‘plave dame’, naročito u četvrtom setu. Gotovo sve vreme su Ognjenovićeva i drugarice jurile rezultat, ali su u završnici uspele da naprave preokret te odličnim servisima Maje Ognjenović i napadima Boškovićeva i Brankice Mihajlović dođu do trijumfa.

Tijana Bošković je meč završila sa 27 poena, Brankica Mihajlović je dodala 18, Mina Popović 12, a Bianka Buša 10.

S druge strane, Malvina Smaržek je takođe brojaka do 27, dok je Magdalena Stišjak imala 16.

https://twitter.com/FIVBVolleyball/status/1158114737999286273

Fantastična atmosfera u dvorani u Vroclavu uticala je na srpske odbojkašice. Pod utiskom su dugo bile Terzićeve izabranice, pa su pravile nešto više grešaka. Iako je prijem bio stabilan, napada nije bilo. Poljakinje su imale inicijativu, raspoložena je bila Smaržek i domaće su povele sa 17:13. Pokušavale su Srpkinje da se vrate u završnici, stigle su do 22:20. Ipak, nisu mogle da se izbore do kraja.

Dobro je Poljska počela i drugi set. Uz dva bloka na Boškovićevoj, Smaržek i drugarice su povele sa 5:3. Ipak, dva važna poena Mine Popović, pa as servis Brankice Mihajlović, doneli su preokret. Iako je Srbija imala inicijativu, velika borba se vodila u nastavku. U završnici je zablistala Buša. Realizovala je Bianka težak napad, a zatim odservirala as za prvu set loptu Srbije. Drugu je realizovala Boškovićeva.

U nastavku su se za sve pitale Srpkinje. Bolje su rešavale ‘plave dame’ situacije u napadu, a pomoglo im je i što su Poljakinje sve više grešile. Iako se do 11:11 vodila ravnopravna borba, sigurne su svetske i evropske šampionke bile do kraja trećeg seta.

Pošto su povele u setovima, Srpkinje su pale u igri. Iskoristile su to Poljakinje, koje su se polako razigravale. Povele su domaće sa 17:12. Pokušavao je Terzić nešto da promeni uvođenjem Blagojevićeve i Milenkovićeve. Ipak, to nije odmah dalo rezultata, pa je Poljska povela sa 20:15. Podigle su nivo igre olimpijske vicešampionke u završnici, prošla je Mihajlovićeva, koja se vratila u igru, odservirala as Ognjenovićeva pa je semafor pokazao 21:20. Fantastična je bila na kraju Boškovićeva, pa je Srbija napravila veliki preokret i čekirala vizu za Tokio.

IZVOR: SK

Be the first to comment on "VIZA OBEZBEĐENA: Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*