BRAVO LAVICE: Odbojkašice Srbije ubedljivom pobedom započele borbu za OI!

FOTO: OSS

Odbojkašice Srbije uspešno su započele kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine – pobedom protiv Tajlanđanki.

Srpkinje su savladale selekciju Tajlanda sa 3-0 u setovima (25:15, 25:22, 25:18).

Selektor Zoran Terzić je maltene ceo meč držao najbolji mogući sastav u igri kako ne bi ni najmanje rizikovao na startu kvalifikacija za OI naredne godine.

Aktuelne svetske šampionke su silovito počele meč, vrlo brzo došle do velike prednosti i nju održali sve do kraja seta.

Tajlanđanke su u drugom setu pružile značajno bolji otpor, da bi u završnici tog dela igre uspele i da povedu – 18:15.

Srpkinje su se trgle i od tog trenutka napravile seriju 10:14, te privele set kraju.

Formalne gošće na turniru u Poljskoj, jednom od šest koji se u isto vreme igraju u okviru interkontinentalnih kvalifikacija za OI, dobre su bile i u trećem setu – vodile su od samog početka, ali je Srbija još jednom dodala „gas“ i na kraju bila i ubedljiva.

Najbolja u pobedničkom sastavu bila je MVP Svetskog prvenstva 2018. Tijana Bošković, sa 28 poena. Brankica Mihajlović ju je pratila sa 15, dok je Stefana Veljković upisala osam.

Sa druge strane niko od Tajlanđanki nije bio dvocifren, dok su Sitirak, Nuekjang i Moksri upisale po devet, osam, odnosno sedam poena.

Svetske prvakinje se nalaze u grupi A, gde će odmeriti snage sa Portorikom (3. avgust, 17h), te sa domaćinom turnira Poljskom (4. avgust, 20.30h). Prvoplasirana ekipa turnira će se plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Be the first to comment on "BRAVO LAVICE: Odbojkašice Srbije ubedljivom pobedom započele borbu za OI!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*