TRESE SE MALI KALEMEGDAN: Plej sa zavidnim NBA iskustvom na meti Zvezde!

FOTO: ABA liga

Nekadašnji košarkaš, između ostalih, Nju Orleans Pelikansa i Memfis Grizlisa Toni Daglas mogao bi uskoro da postane dugo čekano pojačanje Crvene zvezde na poziciji plejmejkera.

Amerikanac sa zavidnim NBA iskustvom mogao bi da bude dugo čekani igrač na poziciji plejmejkera na Malom Kalemegdanu. Crveno-beli su jako obazrivi kada je u pitanju igrač na ovoj poziciji, ali bi vrlo lako izbor mogao da padne na odličnog 33-godišnjeg košarkaša.

Daglas je upravo ono što treba Zvezdi, koja ne želi da rizikuje sa igračima koji nisu imali iskustva igranja u evropskoj košarci (Naz Mitrou-Long, prim.aut), pa bi doskorašnji igrač Darušafake bio idealno rešenje jer je skupio „znanje“ igrajući u Turskoj već dve godine.

Plejmejker je svoju karijeru započeo u NBA kao 29. pik na draftu izabran od strane Los Anđeles Lejkersa koji su ga iste večeri trejdovali u Njujork Nikse. Kasnije je menjao dosta ekipa kao što su Hjuston, Sakramento, Golden Stejt, Majami, Memfis, Nju Orleans… da bi 2017. godine stigao u Anadolu Efes.

Prošle sezone odigrao je i najprimetniju takmičarku godinu u dresu Darušafake. Na 20 mečeva (došao iz Sakarija u 11. kolu) u Evroligi beležio je učinak od 14,5 poena po meču uz četiri asistencije i prosek od 1,6 ukradenih lopti.

Za sada nema zvaničnih informacija, ali se očekuje da uprava Zvezde u narednim danima preseče oko novog pleja, a tada će biti poznato da li je odluka pala baš na Daglasa, koji važi za jednog od favorita.

 

Be the first to comment on "TRESE SE MALI KALEMEGDAN: Plej sa zavidnim NBA iskustvom na meti Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*