NOVAK I DALJE U ŽIŽI: Jak je kao kamen, da bi ga neko pobedio mora nešto ekstremno da se dogodi!

AP/PHOTO

Bivši teniser Robi Kenig kaže da će teško neko pobedio Novaka Đokovića u narednih nekoliko godina.

Bivši polufinalista ju Es opena smatra da je psihološka nadomać Novakova najveća snaga a posebno se osvrnuo je na finale Vimbldona, u kojem kaže da Novak nije pružio 100 odsto protiv Federera.

– Taj momak nije igrao svoj najboji tenis u finalu. Biće veoma teško pobediti ga u naredne tri, četiri godine. To nije bio najbolji Đoković, kao u finalu Australijan opena. Naravno, morate gledati i to ko je bio sa druge strane mreže, kao i da se sada igralo na Federerovoj omiljenoj podlozi – rekao je Kenig za „Beyond the Baseline Podcast“.

Južnoafrikanac je posebno impresioniran što Novak pobeđuje i kad ne igra ni približno najbolji tenis.

– To što može da pobedi, a da igra na recimo 80-85 odsto svojih mogućnosti, to ostalima dodatno otežava posao na slemovima. Izgleda kao da je potreban da se desi neki ekstremni scenario, kao što je bilo na Rolan Garosu, da bi on izgubio.

Kenig kaže da je mentalna snaga glavni adut prvog tenisera sveta.

– On je izuzetno snažan mentalno. To nam je pokazao i sada.Finale Vimbldona je bio potvrda onoga što smo svi mislili o Novaku. On je prethodnih osam godina dominantan, i kad igra loše i kad igra dobro, protiv dvojice najboljih igrača tenisa svih vremena – zaključio je Kenig.

Be the first to comment on "NOVAK I DALJE U ŽIŽI: Jak je kao kamen, da bi ga neko pobedio mora nešto ekstremno da se dogodi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*