PROMENE U TIMU: Zvezdin centar otišao u VTB ligu!

FOTO: ABA liga

Centar Crvene zvezde Dušan Ristić odlazi na jednogodišnju pozajmicu u VTB ligaša, ekipu Astane.

Nakon međusobnog sporazuma koji je na obostrani zadovoljstvo postignut između matičnog kluba Crvene zvezde i Ristića, centar crveno-belih će takmičarsku sezonu 2019/2020 odigrati u Kazahstanu u ekipi koja je bila jedno od najprijatnijih iznenađenja prošlosezonske VTB lige u kojoj ekipa Astane nastupa.

U sezoni 2019/2020 ekipa Astane preuzeće i kompletnu isplatu svih prinadležnosti Dušanu Ristiću po ugovoru, a centar će imati priliku da u jakom takmičenju dobije zavidnu minutažu i stekne dodatno igračko iskustvo.

Dušan Ristić je prošao sve mlađe selekcije crveno-belih, a u klub se vratio nakon četvorogodišnjeg pohađanja koledža Arizona. Kao član prvog tima crveno-belih ovaj 214 centimetara visoki centar osvojio je prošle sezone tri trofeja sa klubom, Superkup, ABA ligu i srpsko prvenstvo.

Po okončanju pozajmice u ekipi Astane, Crvena zvezda polagaće pravo na još jednu sezonu ugovora koji Ristić ima sa klubom, koji je potpisao u leto 2018. godine.

– Zvezda se ovom prilikom se zahvaljuje Dušanu na svemu što je učinio kao član našeg kluba, i na terenu i van njega gde je dostojno i na najbolji mogući način predstavljao Crvenu zvezdu i dres kluba, i ovom prilikom mu želi puno sportskih uspeha tokom jednogodišnjeg boravka u Astani – navodi se u saopštenju.

Be the first to comment on "PROMENE U TIMU: Zvezdin centar otišao u VTB ligu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*