DEMONSTRACIJA SILE: Vaterpolisti Srbije pregazili nemoćnog domaćina Svetskog prvenstva!

Dejan Savić

Vaterpolisti Srbije očekivano lako i ubedljivo savladali su Južnu Koreju 22:2, u drugom kolu Svetskog prvenstva u Kvangdžuu.

„Delfini“ uoči poslednjeg kola imaju tri boda, kao i Grčka, s kojom će u poslednjoj rundi u direktnom duelu odlučivati o prvom mestu.

Pobednik će ići direktno u četvrtfinale, a u slučaju nerešenog rezultata odlučivaće gol-razlika.

Zbog remija oba tima sa Crnom Gorom 10:10, a s obzirom da će „ajkule“ sigurno pregaziti domaćina, ukoliko Srbija i Grčka odigraju nerešeno, praviće se trougao u kojem će se tražiti najbolja gol-razlika.

Srbiju je do ubedljive pobede predvodio Nikola Jakšić sa pet pogodaka, a razornim udarcem je čak uspeo da razvali gol.

Po tri gola su postigli kapiten Miloš Ćuk i Đorđe Lazić, dvostruki strelci su bili Strahinja Rašović, Nikola Dedović i Radomir Drašović, a u strelce su se „upisali“ još Dušan Mandić, Sava Ranđelović i Nemanja Vico.

Srbija na SP igra u podmlađenom sastavu, selektor Dejan Savić je dao slobodno našim najboljim vaterpolistima (Filip Filipović, braća Gojko i Duško Pijetlović, Stefan i Branislav Mitrović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić) nakon što su osvajanjem Svetske lige u Beogradu ostvarili primarni cilj – plasman na Olimpijske igre 2020.

Be the first to comment on "DEMONSTRACIJA SILE: Vaterpolisti Srbije pregazili nemoćnog domaćina Svetskog prvenstva!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*