BAŠ SE NAMERAČILI NA CRNO-BELE: Zenit ukrao i pojačanje Partizanu!

FOTO: ABA liga

Želeli su crno-beli da ovog leta u redove dovedu jednog od najkvalitetnijih košarkaša nemačkog prvenstva u prethodnoj sezoni. Delovalo je da je potpis Ostina Holinsa vrlo blizu, čak su neki od izvora tvrdili da je sve gotovo, nakon čega je pred javnost istupio menadžer ovog košarkaša, Tedi Arčer, te kategorički odbacio sve navode.

Par dana kasnije, Holins je i zvanično našao novi klub. Biće to Zenit iz Sankt Peterburga, sa kojim je Partizan sve do samog kraja vodio veliku bitku za specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi. Američki košarkaš će tako imati debi u elitnom takmičenju, pošto je sa ruskim timom potpisao ugovor na dve godine.

Prethodne sezone, Holins je nastupao za ekipu Vehte u postavi koju su uglavnom činili američki košarkaši. Ovaj tim je bio najveće iznenađenje tamošnjeg prvenstva pošto je nakon četvrtog mesta u ligaškom delu i plasmana u plej-of, eliminisan od Bajerna iz Minhena tek u polufinalu.

Nastupajući za Vehtu, Ostin Holins je u ligaškom delu sezone u proseku beležio 16,1 poena uz 2,7 skokova i 2,3 ukradene lopte i 1,8 asistecija. Još bolji je bio kada je to bilo najpotrebnije, odnosno u plej-ofu. Tada je predvodio Narandžaste ubacujući prosečno 17,9 poena uz 2,3 ukradene lopte, 2,1 skok i 1,7 podeljenih lopti.

Pre nastupa za Vehtu, Ostin Holins je takođe igrao u Nemačkoj za ekipu Gizena, kao i za francuski Denen Volter i finski Kauhajoen Karhu. Sin je nekadašnjeg NBA šampiona, a sada trenera, Lajonela Holinsa.

Istovremeno, Zenit je saopštio da je klub napustio Džejlen Rejnolds nakon jedne sezone provedene u klubu.

Be the first to comment on "BAŠ SE NAMERAČILI NA CRNO-BELE: Zenit ukrao i pojačanje Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*