AGUT JE ŽILAV, ALI NE DOVOLJNO ZA NOVAKA: Đoković posle velike borbe i četiri seta savladao nezgodnog Španca i utišao vimbldonsku publiku!

Novak Đoković je, čini se nepotrebno, danas prošao put od raja do pakla i nazad. Nije jasno šta se dogodilo, pa je u jednom delu polufinala Vimbldona protiv Roberta Bautista Aguta potpuno izgubio konce susreta, ali je ipak najvažnije da se izvukao. Nakon dva sata i 49 minuta igre naš teniser je slavio sa 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 za 25. grend slem finale, šesto u Londonu.

Za razliku od meča osmine finala protiv Poljaka Huberta Hurkača, kada je naš as slabio otvorio meč, a onda zaigrao majstorski, polufinale je bilo posve druga priča. Nakon fantastičnog početka, kada se činilo da će posao biti brzo gotov, Đoković je upao u probleme iz nepoznatih razloga, toliko da je delovalo da se nikada neće izvući.

Fantastično je otvorio meč srpski igrač, igrao je kao veliki mešter belog sporta, dok se Španac prilično mučio i grešio. Prvi set je protekao u senci srpskog tenisera koji je tada delovao kao da će posao završiti brzo.

Međutim, sa novim setom situacija se u potpunosti preokrenula i Agut je brzo došao, više nego zasluženo do brejka. Bilo je mučno gledati šta je prvi reket sveta sebi dopustio, da u roku od 15-ak minuta od vođe postane sledbenik. Nije imao rešenja ni za duge razmene, a posebno za reterne bekhendom španskog tenisera. U tom periodu Đoković je delovao kao učenik Agutu koji ga je davio kao zmija žabu. Upravo onako kako je uradio na njihova dva prethodna odmeravanja ove godine koja je preokrenuo.

Koliko je naglo izgubio ritam pokazuje podatak da je u četiri servis gema protivnika u prvom setu osvojio 15 poena, a u drugom je nakon tri imao samo jedan! Posebno ga je mučio forhend, a kada je tako, nema šta da se traži. Šta više, Bautista je počeo da mu pritiska i bekhend koji je takođe često popuštao. Praktično svaka duža razmena udaraca, a posebno na važnim poenima išla je na račun momka iz Kasteljona.

Kako je odmicao treći set, tako je Novak polako uspevao da vrati igru, pre svega očajni retern koji ga je i najskuplje koštao u ovom meču. Servis je proradio, ali je i dalje Bautista konstatno pretio. Debeli živci i naravno veliko umeće ipak su ga doveli do novog vođsta u setovima.

Osokoljen, ali i dalje veoma oprezan Beograđanin je počeo da potpuno vlada nad terenom, a i servisi protivnika više nisu bili nerešiva enigma. Agut nije uspevao da završi niti jedan gem, a da se ne brani od brejkova, a u dva slulčaja mu to nije pošlo za rukom. Sasvim dovoljno da pruži ruku boljem.

Novak Đoković će svoju petu krunu na najvećem teniskom turnriru na svetu braniti u nedelju od 15 časova sa boljim iz klasika između Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Plasamn u finale donosi 1.200 ATP poena i 1.175.000 funti, dok šampionu sledi 2.000 bodova i 2,35 miliona. Prošle godine naš as je uzeo titulu, tako da sigurno neće povećati konto na ATP listi gde do daljneg ostaje na čelu.

Be the first to comment on "AGUT JE ŽILAV, ALI NE DOVOLJNO ZA NOVAKA: Đoković posle velike borbe i četiri seta savladao nezgodnog Španca i utišao vimbldonsku publiku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*