CRNO-BELI ZADOVOLJILI: Proradili Suma i Sadik, Partizan nadigrao Bordo!

FOTO: FK Partizan

Protiv Olimpije rezultat u neskladu sa igrom, dok se u sudaru sa Bordoom sve viđeno na terenu jasno ocrtalo na semaforu. Partizan je skinuo veliki sklap i trijumfom na Žirondincima nagovestio bolje dane, a Umar Sadik da bi mogao da bude kapitalno pojačanje crno-belih u susret evropskim kvalifikacijama – 2:1.

Prvencem nigerijskog napadača tim Sava Miloševića je načeo Bordo, a dokusurio ga preko rezerviste Milana Smiljanića, ponudivši model igre koji bi mogao da “prođe” ovog leta tokom eliminacionih rundi na putu ka Ligi Evrope. Dovoljno čvrsto u odbrani i na sredini terena, sa napadima u prostor i nezaštićene zone, uglavnom po boku, gde je baš tamnoputi špic dolazio do izražaja i bio čovek odluke. Iako je reč o prijateljskom duelu, tim iz Humske demonstrirao je i želju da se takmiči, da pošalje na patos ekipu iz lige petice, što je samo po sebi za pohvalu.

Da li iz želje da pokaže Francuzima kako su pogrešili što ga nisu kupili prošle zime, tek igrom Partizana u prvom poluvremenu dirigovao je Saša Zdjelar. Kao šestarom, crtao je crno-beli zadnji vezni kretanje lopte, menjao strane, pomerao saigrače, započinjao akcije i predstavljao pravi motor zahvaljujući kom je beogradski sastav nadvisio Žirondonce. U tandemu sa Aleksandrom Šćekićem, Zdjelar je definitivno bio najupečatljivija figura utakmice u kojoj je Partizan stavio Bordo u podređen položaj: uzeo mu loptu, pokušavao na različite načine, uglavnom preko bokova – Tošića s desne i Ivanovića s leve strane – ali je do zasluženog vođstva stigao kroz centralu. Iz klasične kontre. Bojan Ostojić je otklanjajući opasnost pred kaznenim prostorom lansirao Sejdbu Sumu, Gvinejac proigrao Umara Sadika, Nigerijac demonstrirao snagu i snalažljivost, okrenuo štopera Bajsa i u smiraj prvog dela matirao Benou Kostila.

Na taj način novajlija iz Rome krunisao je partiju u kojoj je brzinom i snagom mučio po dvojicu čuvara, uspevao da se izbori za loptu, pokazao da ume da se zagradi i da krupnim korakom osvoji prostor, odmori ekipu. Još da su ga do kraja ispoštovali u nekim situacijama Ivanović i Suma učinak Sadika bio bi još uočljiviji, mada se i ovako svideo srpskim iseljenicima u Austriji, svaki njegov potez ispratili su aplauzom.

Mogao je Parni valjak da povede i pre Sadikove egzekucije, pošto je Nigerijac ne baš sjajno šutirao posle najbolje akcije na utkamici u režiji Zdjelara i Sume, okončane ubacivanjem Uroševića. Ili kad je Aleksandar Šćekić izblokiran na dodavanje Bambija Tošića.

Za pohvalu u prvom delu je način na koji je delovala odbrana Partizana. Štoperi Ostojić i Pavlović nisu dali De Previlu da diše, a osim mlakog pokušaja glavom Bakve i pravovremenog starta Pavlovića nad kapitenom, francuski tim je bio maltene bezopasan do pauze.

U nastavku je Milošević promenio skoro ceo tim, a poseban utisak ostavila su krila: Aleksandar Lutovac mučio je odbranu Boroda po desnoj, mladi Filip Stevanović po levoj strani, da bi samo dva minuta pošto je ušao na teren, rezervista Milan Smiljanić poentirao posle prekida i naplatio više nego ohrabrujuće izdanje osvajača srpskog kupa, u kome je i mlađani Lazar Pavlović minijaturama kandidovao sebe za ozbiljnu opciju.

Početkom nastavka, Paulo Souza je poslao na teren jači tim, iskusni Džimi Brijan je poveo napad Boroda, cela ekipa delovala je organizovanije i čvršće u prvih 15-ak minuta tog peiroda, imao je iskusni špic šansu u kojoj ga je Ostojić osujetio da pogodi cilj, mada je u tome uspeo nešto kasnije, pokazavši kako mu je malo vremena i prosotra potrebno. Nedovoljno da ugrozi pobedu Partizana, koji bi, ako ovo ponovi protiv Pakšija, u subotu, mogao u dobrom raspoloženju da sačeka premijeru sa Inđijom, čiji su fudbaleri kibicovali sa tribina i – imali šta da vide.

Be the first to comment on "CRNO-BELI ZADOVOLJILI: Proradili Suma i Sadik, Partizan nadigrao Bordo!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*