TEŠKO MU ZBOG ODLASKA: Emotivan oproštaj Markovića od Partizana i „grobara“!

FOTO: FK Partizan

Svetozar Marković je u utorak završio sve formalnosti oko prelaksa u Olimpijakos, koji ga je i zvanično predstavio kao svog novog igrača.

Dojučerašnji štoper Partizana se na emotivan način oprostio od crno-belog dresa, u kojem je, kako je rekao, ispunio sve dečačke snove.

– U Partizan sam došao pre tačno osam godina. Pamtim ih samo po lepim uspomenama jer sam u Beogradu i Partizanu stekao najbolje drugove sa kojima sam prošao do sada najvažnije trenutke u mojoj karijeri i sa kojima se i danas družim. Sa njima sam u mlađim kategorijama osvajao prvenstva i turnire u inostranstvu i zajedno maštao o ovome gde smo danas.

U Beograd sam došao na početku osmog razreda, sa četrnaest godina, gde sam završio srednju školu. Živeo sam sam. Tada sam samo sanjao da se priključim prvom timu Partizana, debitujem i naravno igram večiti derbi. Crno-belim seniorima sam se priključio tačno pre dve godine i sa njima osvojio dva trofeja Kupa. Pored debija u Ligi Evrope protiv ekipe Viktorije Plzenj moj najveći san je bio da posle debija u crno-belom dresu zaigram na ‘večitom derbiju’. I danas se naježim kada se setim tog oktobra 2017. godine kada su se definitivno ispunili svi moji dečački snovi.

Svojim saigračima sam mnogo zahvalan. To su sjajni momci sa kojima sam živeo, plakao, radovao se i sa njima preživljavao samo za nas znane trenutke. Od prvog dana su me prihvatili kao sebi ravnog i zbog njih i zbog mog kluba kojem sam zahvalan na svemu što mi je dao sam tužan što ih napuštam.

Zahvaljujem se i svim ljudima na SC Partizan-Teleoptik i Humskoj koji su me bodrili, podržavali i pomogli meni i mojim drugovima u svakom trenutku od portira, kafe kuvarice, konobara, trenera, žena koje održavaju higijenu….

Što se tiče potpisa i odlaska u FK Olimpijakos ne mogu da ne budem sa druge strane presrećan što idem u ovako veliki klub gde ću moći da pokažem ko sam i naravno napredujem u fudbalskom smislu.

Teško mi je jer idem iz svoje države i svog kluba, ali moje srce će uvek biti tu……

Vidimo se, poručio je Marković preko zvaničnog sajta Partizana.

Be the first to comment on "TEŠKO MU ZBOG ODLASKA: Emotivan oproštaj Markovića od Partizana i „grobara“!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*