NENADANI PROBLEMI: Tomaneov transfer ide na sud, postavlja se pitanje koliko ga je Zvezda platila!

FOTO: FK Crvena zvezda

Portugalski napadač Tomane nedavno je stigao u Crvenu zvezdu. Ipak, njegov transfer iz Tondele u srpskog šampiona mogao bi da završi na sudu.

Tomaneov dolazak na Marakanu se odužio zbog papira, ali i zbog toga što pored Tondele još dva kluba imaju ekonomska prava na portugalskog napadača.

Pored Tondele, prava imaju Aruka i Vitorija Gimaraeš. Tomane je sa Zvezdom potpisao ugovor na tri godine, ali portugalska Abola piše da bi sve ovo moglo da se završi na sudu, jer Vitorija i Aruka spremaju tužbu protiv Tondele.

Naime, Tondela je prikazala da je Tomanea prodala Crvenoj zvezdi za 250.000 evra i to u dve rate. Sa druge strane Vitorija Gimareaš i Aruka tvrde da je transfer Tomanea u Crvenu zvezdu mnogo viši – 800.000 evra. Vitoriji Gimaraeš pripada 35 odsto od transfera, a Aruki 15 odsto. E, tu je problem.

Obeštećenje Vitoriji i Aruki biće biti značajno manje nego što su se nadali, pa su zbog toga besni. Predsednik Upravnog odbora Aruke Žoel Pinjo imao je šta da kaže o transferu Tomanea posle jučerašnjeg prijateljskog meča sa Vitorijom Gimaraeš.

– Ne mogu da razumem da je Tondela odbila predlog Vitorije Gimareaš da za 500.000 evra proda 50 posto prava na Tomanea. A zatim je prihvatila 250.000 evra za kompletan posao – poručio je prvi čovek Aruke.

Be the first to comment on "NENADANI PROBLEMI: Tomaneov transfer ide na sud, postavlja se pitanje koliko ga je Zvezda platila!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*