CRNO-BELI PRAVE MOĆAN TIM: Bivši reprezentativac Brazila koji je dominirao u Bundesligi i vredeo 20 miliona evra na korak od Partizana!

grobari-partizan-skenderbeg-skenderbeu-pfc-navijaci-huligani-europa-league-Partizanovi stranci
FOTO: Sport Extra

Partizan ima novu metu u letnjem prelaznom roku.

U pitanju je bivši reprezentativac Brazila Karlos Eduardo, prenosi Mozzartsport! Ovaj krilni napadač je svojevremeno vredeo čak 20.000.000 evra, a zanimljivo je da je i pre dve godine bio na meti Partizana, dok je sportski direktor bio Ivica Iliev. Ipak, tada nije stigao u Humsku, a sada bi mogao.

Eduardo je igrač sličnih karakteristika kao ljubimac „grobara“ Leonardo. Za razliku od pre dve godine, sada je finanfijski izvodljiv njegov dolazak. Eduardo je proteklu sezonu proveo u Koritibi, u kojoj je imao mesečnu platu od 14.000 evra, što je prihvatljivo za prilike u Partizanu.

Karlos Eduardo ima 31 godinu i može da igra na obe krilne pozicije i u kao polušpic u sredini. Iako mu leva strana najviše odgovara.

On je ponikao u Gremiju, da bi 2009. godine postao najskuplji igrač nemačke Cvajte i pojačao Hofenhajm za 8.000.000 evra. Eduardo je zablistao u dresu novog kluba i bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Hofenhajma u Bundesligu. Bio je standardan član one čuvene generacije Hofenhajma koja je u debitantskoj sezoni umalo postala jesenji prvak i pola sezone je vodila mrtvu trku sa Bajernom. Karlos Eduardo je bio starter u timu sa Ibiševićem Salihovićem, DembomBa, Obasijem, Luizom Gustavom…

Sjajne partije u Hofenhajmu doneli su mu i poziv selektora Dunge, pa je odigrao dva meča za reprezentaciju Brazila. Bio je blizu odlaska na Mundijal u Južnoj Africi, ali je na kraju ostao na rezervnooj listi.

Posle odlaska Dunge u reprezentaciju ga je pozivao i novi selektor Mano Menezes, pa je Eduardo ukupno sakupio šest nastupa za Karioke.

Usledila je prodaja Rubinu iz Kazanja, i opet je postao najskuplji igrač, ovog puta u istoriji Hofenhajma. Bundesligaš ga je prodao za 20.000.000 evra. Eduardo je imao dobar početak karijere u hladnoj Rusiji, ali je sve upropastila teška povreda zbog koje je morao da pauzira dve godine.

Nakon povratka na teren imao je problema sa disciplinom, pa je otišao na pozajmicu u Flamengo. Boravak u domovini ga je ponovo oživeo, pa se vratio u Kazanj i produćio ugovor sa Rubinom. Bio je standardan u narednom periodu, pa su ga hteli mnogi bundesligaški timovi, ali Rubin nije hteo ni da čuje, U drugom delu sezone 2015/16 je sklonjen iz prvog tima i nije igrao do kraja sezone zbog nediscipline.

Kada mu je ugovor sa Rubinom istekao, prešao je u Atletiko Mineiro. Odigrao je desetak utakmica, razočarao i prešao je posle godinu dana u Paranu. Posle desetak mečeva i novih problema sa povredama je napustio Paranu i uz mnogo buke prešao u redove lokalnog rivala Koritibe. Tu nastaju novi problemi, ponovo se povredio, pa je odigrao samo 150 minuta, a od novembra 2018. godine nije odigrao nijednu utakmicu.

Konačno, pre mesec dana je ugovor sa Koritibom raskinut i Karlos Eduardo je sada slobodan igrač. U Partizanu ga vide kao kapitalno pojačanje i on je prva meta u narednim danima.

Ipak, ako ne dođe do dogovora sa Brazilcem, Partizan ima i druge opcije. To su argentinski ofanzivac Huan InjasioKavaljaro koji ima ponude još dva kluba u domovini i japanski napadač Takuma Asano koji je slobodan igrač posle isteka ugovora sa Arsenalom, ali ima i ponude iz Bešiktaša i Nemačke.

 

Be the first to comment on "CRNO-BELI PRAVE MOĆAN TIM: Bivši reprezentativac Brazila koji je dominirao u Bundesligi i vredeo 20 miliona evra na korak od Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*