PROMOVISAN TUMBAKOVIĆ: Godinama sam se za ovo pripremao, vrata reprezentacije svima otvorena!

Fudbalski savez Srbije promovisao je u utorak Ljubišu Tumbakovića na mestu novog selektora Srbije.

Tumbaković, najtrofejniji trener u istoriji FK Partizan, zamenio je Mladena Krstajića koji je napustio tu funkciju nakon debakla u Ukrajini (0:5) u kvalifikacijama za EURO 2020.

Novi selektor dolazi neposredno nakon što ga je otpustio FS Crne Gore, jer je odbio da vodi tim u meču sa takozvanim Kosovom takođe u kvalifikacijama za prvenstvo „Starog kontinenta“.

– Godinama se pripremam za ovakvu konferenciju, iako sam morao dugo da čekam srećan sam i zadovoljan. Privilegija je i čast biti selektor svoje zemlje. Znam da ulazim u profesionalni izazov, imao sam ih mnogo i rešavao sam ih na najbolji mogući način. Ovaj je sigurno najveći i tu ću potrošiti i uložiti najviše želje, truda i znanja da bismo ostvarili dobar rezultat, a to je pre svega plasman na Evropsko prvenstvo – rekao je Tumbaković na početku obraćanja medijima.

Novinare je zanimao i statur Luke Milivojevića i Matije Nastasića.

– Imam svoje principe u radu i nikad se nisam odrekao igrača koji su najbolji. Uvek sam se trudio da svojim znanjem, iskustvom i harizmom dovedem do toga da iskoristimo sve igrače koje imamo, tako da nikome vrata nisu zatvorena. Pokušaćemo da nađemo za svakoga prostor i mesto da njihov kvalitet dođe do maksimalnog izražaja, a da mi opet napravimo rezultat. Imam plan za narednih nekoliko meseci, nisu samo njih dvojica u toj priči. Više je pojedinaca sa kojima ću razgovarati, a koji nisu imali minutažu ili su imali manju. Niko neće biti zakinut, trudiću se maksimalno da budem objektivan. Njih vidim kao naše bogatstvo, sve ovo radimo zbog njih.

Tumbaković je potvrdio da će mu kao i uvek najbliži saradnici biti Aleksandar Janković i Darko Belojević, a istakao je i želju da u svoj stručni štab uključi i Zorana Batu Mirkovića.

Iskusni stručnjak je dobio istu platu kao njegov predhodnik – 300.000 evra godišnje uz bonus za plasmana na EP 2020.

 

Be the first to comment on "PROMOVISAN TUMBAKOVIĆ: Godinama sam se za ovo pripremao, vrata reprezentacije svima otvorena!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*