BRAVO MIOMIRE: Kecmanović preokretom do prvog finala u karijeri!

Miomir Kecmanović igraće prvo finale nekog ATP turnira! Mladi srpski teniser je u polufinalu Antalije savladao trećeg nosioca Džordana Tompsona sa 6:7 (5), 7:6 (5), 7:6 (1).

Kecmanović je do finala došao na najteži mogući način, kroz tri tajbrejka, u meču koji je trajao dva sasta i 50 minuta. Uspeh karijere doneće mu i najbolji plasman na ATP listi, pošto je trenutno projektovan na 65. poziciju.

Odlično su servirala obojica tenisera, o čemu svedoči podatak da tokom celog meča nije viđen nijedan brejk. Čak je Tompson imao 22 as servisa, a Kecmanović 14.

Da će biti tvrd meč videlo se već u prvom setu. Sigurni su bili i jedan i drugi u svojim servis gemovima, pa je odlučivao dodatni gem. U njemu je treći nosilac odigrao na iskustvo, pa je iskoristio prvu set loptu.

U drugom je Kecmanović pokazao da neće odustati. Stigao je Srbin prvi do brejk lopti u šestom gemu, ali nije uspeo da ih iskoristi. Imao je potom i Tompson šansi, ali je ostao miran Kecmanović pod pritiskom, pa je odlučivao tajbrejk. Tamo je prednost bila na strani Miomira koji je izjednačio u setovima.

Usledila je nešto duža pauza zbog pauze na koju je otišao Australijanac. Potom je treći nosilac tražio i medicinski tajm-aut, ali se u njegovoj igri nije primetilo da mu išta fali. I treći set je rešen tajbrejkom, u kome je sigurniji bio Srbin. Do meč lopte je došao as servisom, da bi fantastičnim lobom došao do pobede.

Rival u finalu biće mu bolji iz duela Karenjo Busta – Sonego.

 

Be the first to comment on "BRAVO MIOMIRE: Kecmanović preokretom do prvog finala u karijeri!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*