IZAĐITE NA BALKONE, POZDRAVITE ŠAMPIONA: Srbija posle velike drame i oluje srušila Hrvatsku za novu titulu u Svetskoj ligi!

Svetska liga je naše takmičenje!

Vaterpolisti Srbije su šampioni Svetske lige. Naš tim je posle velike i teške borbe savladao Hrvatsku sa 12:11. Ovim trijumfom Srbija je osim trofeja obezbedila i plasman na OI!

Pobedonosni pogodak postigao je Filip Filipović iz peterca na 17 sekundi pre kraja utakmice.

Tribine „Tašmajdana“ bile su ispunjene do poslednjeg mesta. Navijači su ostali na svojim mestima i posle ogromnog nevremena u drugom poluvremenu utakmice.

Srbija je jako loše ušla u meč. Dosta smo se mučili u napadu, što su Hrvati iskoristili da povedu sa 4:1. Ipak, u tom trenutku Delfini se bude iz sna i moćnom serijom od 5:0 stižu do vođstva od 6:4. Barakude su uspele da smanje rezultat, pa se na poluvreme otišlo vođstvom našeg tima od 6:5.

Hrvati su se bolje aklimatizovali na olujne uslove u Beogradu, pa su ubrzo stigli do preokreta. Čuvali su vođstvo susedi do same završnice meča, kada se razgoropadio Filip Filipović.

On je postigao tri gola u nizu i na taj način doneo trijumf našem timu. Vredi napomenuti i sjajnu partiju golmana Mitrovića, koji je sa nekoliko spektakularnih intervencija držao Srbiju u igri u teškim trenucima.

Filipović je bio i najefikasniji sa četiri gola,  najbolje ga je pratio Dušan Mandić sa tri. Po jedan su dodali Miloš Ćuk, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović i Stefan Mitrović, dok je na golu impresivan bio Branislav Mitrović sa devet odbrana.

Hrvatima nije pomogla partija karijere Anta Vukićevića koji je postigao pet golova na Tašu, dva je dao Loren Fatović, a po jedan su postigli Maro Joković, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje i Josip Vrlić.

Hrvatska je iskoristila tremu Srbije zbog domaćeg trerena i pogocima Buljubašića i Vukićevića povela s 2:0, dok se naš tim mučio u napadu tokom cele prve četvrtine.

Izabranici Dejana Savića u par navrata nisu iskoristili igrača više, pogađali su i prečku i stativu, a dobar na golu Hrvatske bio je i Bijač.

Olimpijske šampione je s nule pomerio Ćuk 18 sekundi pre kraja prve deonice, ali je Jakšić u poslednjem napadu napravio faul za peterac koji je sigurno izveo Joković (1:3).

Kako je završena prva, tako je počela druga – petercem za Hrvatsku. Siguran je bio Fatović za prednost od 4:1.

Međutim, tada srpski tim pojačava odbranu, za koju Hrvati više nisu imali rešenja, dok su se u napadu razigrali Mandić i Mitrović te uz pomoć Prlainovića prave seriju 5:0 za preokret na 6:4.

Hrvati krajem poluvremena smanjuju zaostatak, a potom opet preuzimaju kontrolu u trećoj deonici, i na krilima sjajnog Vukićevića preokreću na 8:7 pred odlučujući period.

Tada u Beogradu počinje oluja, jaka kiša je „poklopila“ Taš, ali se meč nije prekidao. Srbija je stizala, Hrvatska se vraćala u vođstvo, da bi u poslednja tri minuta odgovornost preuzeo Filipović.

Sa dva gola u nizu preokreće rezultat na 45 sekundi pre kraja, da bi 15 sekundi kasnije Vukičević opet izjednačio (11:11).

Usledio je odlučujući napad Srbije, Mitrović sjajno vara Garsiju koji ga faulira s leđa, pa Srbija dobija peterac 17 sekundi pre kraja.

Uprkos provokacijama golmana Hrvatske, Filipović trećim uzastopnim golom donosi Srbiji 12:11, a tačku na meč stavlja sjajna odbrana koja zaustavlja poslednji napad „barakuda“.

Treće mesto na završnom turniru Svetske lige osvojila je Australija, pobedom nad Španijom 11:10, dok je petu poziciju zauzela Mađarska trijumfom nad Japanom 15:13.

1 Comment on "IZAĐITE NA BALKONE, POZDRAVITE ŠAMPIONA: Srbija posle velike drame i oluje srušila Hrvatsku za novu titulu u Svetskoj ligi!"

  1. Bravo bre Delfini !
    Volimo vas i uživamo zajedno sa vama !!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*