BAT OPOMENUO CRNO-BELE: Partizan se oglasio saopštenjem!

FOTO: ABA liga

Košarkaški klub Partizan oglasio se povodom opomene Košarkaškog arbitražnog suda (BAT) u vezi sa dugovanjima prema Nikoli Milutinovu i Dušku Vujoševiću.

Na sajtu BAT objavljeno je da je Partizan dužan da isplati centru Olimpijakosa 145.000 evra, te dodatnih 37.000 evra njegovoj menadžerskoj agenciji, a svog najtrofenijem treneru dug od 150.000 evra.

Partizan je trebalo da podmiri dugovanja prema Vujoševiću još 1. septembra prošle godine, pa je u međuvremenu na postojeći dug obračunata kamata od 5 odsto, a Partizan će morati da plati i troškove suđenja.

Međutim, u Humskoj 1 su iznenađeni reakcijom na sajtu BAT:

„Partizan NIS sa svim bivšim igračima i trenerima, uključujući i Nikolu Milutinova ima potpisane sporazume o reprogramu dugovaranja i obaveze iz tih sporazuma se ispunjavaju blagovremeno.

Rata koja je dospela 15. novembra 2018. plaćena je na vreme, a klub u svom finansijkom planu ima plaćanje preostalih rata iz sporazuma postignutog u avgustu 2018.

Pre dva meseca, klub je u potpunosti isplatio potraživanja koja je agencija Entersport LLC imala prema Partizanu i na taj način okončao pravni odnos sa tom agencijom.

Potpisani sporazumi sa bivšim igračima i trenerima, kao i njihovo poštovanje, predstavljaju ključnu stavku u potpunoj finansijskoj stabilizaciji kluba, stoga u tim slučajevima Partizan NIS ne dozvoljava nikakve improvizacije.

Zbog čega se vest o slučaju koji je zapravo završen isplatom prema agenciji, odnosno sporazumom sa igračem koji se u potpunosti poštuje, pojavila u javnosti, KK Partizan NIS ne želi da nagađa.

Indikativno je da se ona pojavila u trenucima neposredno pred odluku Evrolige o dobijanju specijalne pozivnice za učešće u najkvalitetnijem evropskom takmičenju za sezonu 2019/20.

KK Partizan NIS neće upirati prstom ni u koga, ali želi da još jednom istakne kako je klub finansijski stabilan, da svoje obaveze ispunjava na vreme i da zbog toga ne postoji nikakva opasnost da se klub nađe pod blokadom BAT zbog bilo kog dugovanja“, navodi se u saopštenju Partizana u vezi sa upozorenjem BAT.

Be the first to comment on "BAT OPOMENUO CRNO-BELE: Partizan se oglasio saopštenjem!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*