TO NISU FUDBALERI, NEGO MANEKENI: Nemačka brutalno ponizila skandaloznu i sramnu Srbiju

Tanjug/AP

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je i drugu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a posle Austrije od nje je bila bolja i Nemačka – 1:6 (0:3).

Posle meča u Trstu, „orlići“ su na začelju grupe B sa skorom 1:7 i bez osvojenog boda.

U poslednjem kolu Srbija igra sa Danskom u nedelju od 21 sat, takođe u Trstu i biće to oproštaj ove generacije od Evra, iako smo ih u Italiju ispratili s mnogo većim ambicijama.

Mlada reprezentacija Srbije odigrala je još jedan katastrofalan meč na Evropskom prvenstvu, pa je pravo čudo da su nam Nemci dali „samo“ šest komada. Ipak, golman Radunović je opet bio najblji pojedinac tima i nekoliko puta je sprečio sigurne golove rivala.

Od samog starta meča Nemačka je zagospodarila terenom, a do vođstva je došla posle tragikomične greške Račića u 16. minut. Rihter je dobio sjajan pas od Eštunalija i preciznim udarcem poslao loptu iza leđa Radunovića.

Naši momci nisu imali nikakvu ideju na terenu, a o tome dovoljno govori podatak da za celo poluvreme nismo ni šutnuli ka golu rivala. Nemci do novog gola stižu posle još jednog velikog kiksa „Orlića“, ovog puta loptu je „prodao“ Lukić, a strelac za Nemce bio je Valdšmit. Samo nekoliko minuta kasnije ponovo puca porozna odbrana Đorovićevog tima, a Valdšmit hirurški preciznim udarcem povećava na 3:0. Sa tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Ranđelović je zamenio Pantića na poluvremenu i odmah uneo malo živosti u našu igru. Živković je zaigrao nešto bolje, pa smo u 53. minutu dočekali i prvi udarac Srbije. Jović je lukavo pokušao, ali je golman Nibel sjajno intervenisao.

Posle ove šanse naši su opet stali, a surovi Nemci su to znali da kazne. Daud je u 69. minutu postigao četvrti gol za „Pancere“, a onda se u 80. minutu Valdšmit još jednom prošetao kroz nepostojeću odbranu Srbije i postigao svoj treći gol za ubedljivih 5:0.

„Orlići“ su uspeli da stignu do počasnog kola. Ranđelović je iznudio penal, a Živković je bio precizan, pa je Srbija konačno stigla do gola na ovom turniru. Do tog treenutka bili smo jedini tim koji nije postigao nijedan pogodak na prvenstvu.

Ipak, tu nije bio kraj. Majer se drugom minutu nadoknade poigrao sa našim fudbalerima i prelepim udarcem savladao nemoćnog Radunovića za konačnih 6:1. Blamaža i šamarčina koja će se dugo pamtiti.

Možda bi  naš savez mogao da razmisli i o promeni imena, iz fudbalskog u manekenski… Jer, ovo što igraju naše selekcije je daleko od fudbala.

Be the first to comment on "TO NISU FUDBALERI, NEGO MANEKENI: Nemačka brutalno ponizila skandaloznu i sramnu Srbiju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*