UEFA SKRATILA SPISAK: Poznati rivali Zvezde u kvalifikacijama za LŠ!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ovog utorka nešto posle 14.30 saznaće ko će im biti protivnici u prvom, odnosno drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Pauza je već gotova, vreme je da se kuglice ponovo zavrte u Nionu, a crveno-beli su saznali i protiv koga mogu da igraju.

Odmor se polako završava za fudbalere Crvene zvezde koji su ovog ponedeljak otputovali na završni deo priprema za novu sezonu u Austriju. Takmičarska godina počinje kao i prethodna, početkom narednog meseca (9. jul) što znači da nema još mnogo vremena za uigravanje, a UEFA je skratila spisak potencijalni rivala crveno-belih, kojih je sada svega pet.

Crveno-beli će već u utorak posle podneva saznati imena protivnika u prvom, ali i drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Ono što je dobro za crveno-bele jeste to da su povlašćeni u obe runde, ali svakako ne treba zanemariti nekoliko jako dobrih rivala.

Iako imaju status nosioca, žreb Zvezdinim fudbalerima može doneti okršaj sa nimalo naivnim šampionima Rumunije, i Mađarske. Kluž i Ferencvaroš svakako nisu nimalo naivni rivali već na startu kvalifikacija. Pored njih tu su Nome Kalju iz Estonije, Ararat iz Jermenije, kao i Suduva sa kojom su igrali prošle sezone.

Ukoliko preskoče prvu prepreku, crveno-beli neće čekati na ima rivala u drugom kolu jer će i on biti poznat istog dana. Međutim, tu Zvezdu čeka nešto teži posao. Istina, šampion Srbije je povlašćen, ali nikako se ne treba igrati sa imenima kao što su Makabi iz Tel Aviva, Rozenborg, Šerif, pa šampion Švedske AIK ili stari znanac Slovan iz Bratislave.

Crveno-beli idu korak po korak, ali se nadaju da će ih sreća pogledati na žrebu i dodeliti im „nešto lakše“ rivale.

Be the first to comment on "UEFA SKRATILA SPISAK: Poznati rivali Zvezde u kvalifikacijama za LŠ!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*