NEZAPAMĆENA DRAMA U „PIONIRU“: Beron spornim i sjajnim prodorom u poslednjem napadu doneo Zvezdi titulu!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde ponovo su šampioni Srbije. Bili Beron je prodorom u poslednjoj sekundi doneo crveno-belima pobedu od 76:75 i 20. titulu u svojoj istoriji.

Posle pregledanog snimka čini se da je Beron napravio tri koraka prilikom poslednjeg prodora, ali sudije to nisu videle, pa je titula otišla na Mali Kalemegdan. Zvezda je na kraju slavila sa 3:1 u ovoj zaista dramatičnoj finalnoj seriji.

Upravo je Amerikanac predvodio Crvenu zvezdu sa 21 postignutim poenom, a ključne pogotke dao je u samoj završnici utakmice. U Partizanu su dvocifreni bili Gagić i Renfro sa 11 poena.

Po startu meča mogli smo da vidimo u kom smreću se kretati meč. Za samo nekoliko minuta igrači obe ekipe su ispunili bonus, što je značilo da nas čeka dosta slobodnih bacanja.

Crveno-beli posebno su ušli u problem s ličnim greškama, pošto je Odžo dobio dve, a Faje čak tri.

Tomić je morao da menja, Simanić i Ristić su brzo ušli na teren, međutim to nije dalo rezultata. Zvezda nije mogla ništa da zagradi i Partizan je to iskoristio.

Krajem prve deonice crno-beli su napravili seriju, a rezultat posle deset minuta igre je bio 23:16.

U drugoj četvrtini sudije su malo promenile kriterujum. Pustili su da se igra košarka i nije bilo toliko prekida. Na poluvreme otišlo se s rezultatom 42:34, a osećaj je da su crno-beli mogli da imaju veću prednosti, pošto je Zvezda igrala veoma loše.

Izabranici Milana Tomića krenuli su mnogo bolje u trećoj deonici i potpuno su se vratili u utakmicu. Partizan ništa nije mogao da pogodi i rezultat je bio 52:52.

Početkom četvrte četvrtine desio se pomenuti incident s krovom u „Pioniru“. Kada je utakmica nastavljena ekipe su se smenjivale u vođštvu. Ušlo se u dramu gde je Beron pogodio za pobedu.

Na usporenom snimku se vidi da je Beron verovatno napravio korake kada je pogodio koš uz zvuk sirene. Partizan je odigrao dobar meč, ali nisu uspeli da izbore majstoricu.

Be the first to comment on "NEZAPAMĆENA DRAMA U „PIONIRU“: Beron spornim i sjajnim prodorom u poslednjem napadu doneo Zvezdi titulu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*