DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Zelenović i okvir gola odveli Srbiju na Evropsko prvenstvo!

Rukometna reprezentacija Srbije pobedom protiv selekcije Švajcarske 32:31 u poslednjem kolu grupe 2 obezbedili su plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Srbija kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe ide na kontinentalno prvenstvo.

Domaći tim je imao pet golova viška (29:24) i kada se činilo da je utakmica prelomljena, usledio je veliki pad u igri Srbije.

Švajcarci su seriju 5:0 izjednačili na 29:29, gosti su poveli i 31:30, ali poslednjim atomom snage srpski tim je preokrenuo i golom Nemanje Zelenovića 21 sekund pre kraja poveo 32:31. Gosti, koji su takođe vizirali pasoš za Evropsko prvenstvo, nisu iskoristili poslednji napad, jer je šut sa devet metara u poslednjoj sekundi završio na okviru gola srpskog tima. Slavlje u novosadskom Spensu je moglo da počne.

Švajcarska je u većem delu prvog poluvremena imala prednost, ne više od dva gola, ali je Srbija u finišu preokrenula i na odmor otišla sa 19:17.

Peruničićev tim je kontrolisao rezultat i u nastavku, a u dva navrata je imao i kapitalnih pet golova prednosti. Ipak, rasterećeni gosti iskoristili su pad u igri Orlova, čak i poveli, međutim, srski igrači su uspeli da se izbore sa ogromnim pritiskom i obezbede mesto na prvenstvu Evrope.

Be the first to comment on "DRAMA SA SREĆNIM KRAJEM: Zelenović i okvir gola odveli Srbiju na Evropsko prvenstvo!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*